Followers

Thursday, May 13, 2010

Pagi yang indah..Harap Piala Thomas dapat kita genggam~

Semalam bukan main seronok satu Malaysia meraikan kemenangan yang disudahi dengan cantik oleh Hafiz Hashim.

Beikut adalah keputusan penuh perlawanan semalam..

Lee Chong Wei mengalahkan Peter Gade Christiensen
21-17, 21-17

Koo Kien Keat/Tan Boon Heong mengalahkan Carsten Mogensen/Mathias Boe
21-17, 21-19

Wong Choon Han dikalahkan Jan O Jorgensen
20-22, 21-16, 18-21

Zakry Latif/Hoon Thien How dikalahkan Lars Paaske/Jonas Rasmussen
26-24, 12-21, 19-21

Hafiz Hashim mengalahkan Joachim Person
21-12, 21-10

Yang pasti saya bangga dengan mereka lagi Datuk Lee Chong Wei yang say kagumi sejak dulu.

Lee Chong Wei appeals to Malaysia fans for calm ahead of crunch Thomas Cup match
Align CenterDatuk Lee Chong Wei gambar ehsan google

Esok pula cabaran lebih getir sebab kena lawan dengan China.
Kalau kita dapat lepasi mereka, memang harapan untuk jadi juara tu secerah matahari.
Go Go Malaysia.

Stop pasal cerita Piala Thomas sat.
Semalam air nescafe yang saya buat do office tak habis jadi sayapun bawa la balik dalam mug (bentuk macam thermos air tu)
Tapi penutupnya memang tak kemas.
Oleh kerana diameternya besar, tak muat nak sumbat kat tempat letak cawan dalam kereta.
Saya letak dalam dashboard. Buku Syahadah Gadis Aties saya jadikan penyokong supaya ia tak jatuh (stabil dalam tu)
Entah macam mana air tumpah juga.
mungkin saya banyak buat corner lipat sepanjang drive balik tu.
Err..saya tak reti bawa slow yea..
Jenuhlah nak membasuh lantai kereta bawah dashboard tu.
Dah la air manis.
tensi2.
Adakah saya perlukan febreze untuk mengelakkan bau dalam kereta.
Saya dah basuh alas kaki tapi ia tembus ke lantai yang ada juga alas macam karpet.
Atau ada petua boleh di share untuk atasi masalah bau yang tak enak.

p/s: rasa macam nak pergi hantar kat car wash je. Tapi dorang ada ke perkhidmatan basuh karpetdalam kereta dan keringkan sekali.

9 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics