Followers

Tuesday, May 25, 2010

Dilemma oh Dilemma. Bukan tak Mahu tapi..

Ok, semalam saya dapat call daripada besties time kat UTM dulu, Nana.
Dia kata dah sampai dengan selamatnya ke Shah Alam.
Dia call lepas maghrib gitu.

Planning awal nak la jumpa dia sebab dia menetap di utara.
Dan possibility untuk turun ke KL ni memang rendah la.
Last week dia bagitahu akan ke Shah Alam mengikuti kursus.
Asalnya dia sampai weekend(sabtu or ahad) dan masa tu saya rasa peluang macam cerah je nak lepak dengan dia hujung minggu.
Tapi, last minute cancel pula.
Postponed ke Isnin pula sebab kawan2 sekursus tak nak lepak lama di Shah Alam.
Dan masa dia call semalam dia baru check in bilik.
Dia sampai dalam kul 7 petang camtu.
Dia call ajak lepak semalam.
Tapi tengok 'line saya' macam tak berapa clear sahaja.

Sebabnya satu, honestly saya ni buta jalan sikit.
Lagi2 Shah Alam yang terlalu kaya dengan 'bulatan'.
Memang fenin sikit nak cari tempat dia berkursus tu lagi2 pula malam jalan tak clear.
Tak ada geng pula tu nak join.
Takut gak nak drive sorang2 pergi sana malam2.
Seriau dengan kes2 jenayah yang tak mengenal masa dan tempat sering masuk TV tu.

Lagi satu yang paling takut, ialah SESAT.
Tak dapat jumpa dia, pastu tak jumpa jalan balik rumah.OMG.
Memang nangis la kan kalau jadi camtu.
Rasa macam lepas ni kena belajar la berdikari.
Belajar jalan di KL, Shah Alam dan area PJ, Damansara.
Tempat2 tu kena explore kalau tidak tak leh nak ngaku anak KL-Selangor kan.
Buat malu kaum je.
huhu~

Dan alasan paling tak boleh blah ialah saya takut keluar malam seorang ke tempat yang tak biasa.
Kalau setakat area2 kawasan rumah ni anytime boleh sahaja keluar seorang.

Jadi, saya meminta maaf sangat2 pada kawan saya itu kerana tak berpeluang untuk berjuma dengan dia yang memang susah nak jumpa.
Saya harap hujung bulan 6 nanti masa daftar adik masuk IKM Sik saya dapat jumpa dia.
Sebab ayah bercadang nak bermalam di Penang semalam dua.
InsyaAllah, harap dapat jumpa dia =)

Cantiknya ciptaanNya. Apa yang berlaku ada sebab dan hikmah disebalikNya


Dari selepas dia call tu saya rasa terkilan yang amat sebab tak dapat nak jumpa dia.
Dah berkali-kali juga saya minta maaf kat dia(masa dia call tu la).
Walaupun dia cakap dia tak kisah, tapi jauh di lubuk hati saya tahu dia 'kecewa' la kan.

Nana, mungkin ada hikmahnya yang kita tak tahu.
Allah SWT lebih tahu apa yang terbaik untuk kita.
So, mungkin ada reason untuk kita tak berjumpa kali ni.
Walau apapun tetap sedih =(

18 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics