Followers

Wednesday, May 19, 2010

Masuk Air daa~

Serius masuk air.
Banyak pula tu.
Daripada petang membawa ke malam masih lagi masuk.
Air apa yang masuk ni?
Masuk ke mana?
haaa..sekarang ni memang musim piala dunia panas pagi hujan petang.
Bila siang tu rasa macam nak berkepit sahaja dengan kipas.
Kalau dulu rasa macam tak nak duduk kat office sebab sejuk sangat tapi sekarang rasa macam office lah tempat paling heaven.
Penangan panas melampau satu Malaysia.

Tapi bila menjelang petang, awan putih makin kotor nampaknya.
Macam daki melekat pada kain putih.
Gitulah rupa awan bila dah petang sikit.
Macam tadi pukul 4.30 cam tu hujanpun turunlah.
Lebat sampai rasa sungai sebelah company tu macam sikit lagi nak melimpah.
Takutgak sebab parking kereta kawasan rendah.
Risiko beb~

Dah waktu balikpun hujan tak berhenti.
So, redah hujan masa orang balik kerja memang kerja berat.
For sure lah jalan akan jadi double trouble punya sesak.
Semua kereta macam siput sahaja pergerakannya.
Hampeh!

Makin dekat dengan rumah, makin lebat pula hujan.
Sampai sahaja rumah memang seperti dijangka bila hujan lebat menggila.
Rumah masuk air.
Bukan air masuk direct dari luar (bukan banjir biasa)
Tapi, air meresap kat celah rekahan dinding.
Jernih tu tapi jenuhlah juga nak keringkan.
Sebab bila kes resap2 ni lambat surut.
Hujan dan berhentipun, dia still tak berhenti meresap masuk rumah.
Dah lama tak jadi macam ni.
Dah la National Geography kali ni cerita pasal Bumi yang ganas.
tragedi Tsunami yang menyayat hati di flash back.
Tak terbayang ombak setinggi bangunan ni rempuh pantai.
huhu~

Buat hati amat bersyukur sebab hanya diduga dengan musibah kecil berbanding musbah yang melanda Bandar Acheh.

Memang patut bersyukur sebab tak jadi macam kat bawah ni.
Nampak bumbung sahaja.
huhu~

picta tu semua pinjam pada google~

p/s : sekarang ni musim panas ke musim hujan di Pantai Barat ni? Konfius!

8 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics