Followers

Monday, May 10, 2010

Niki Cheong for the Adidas Ole KO Challenge!

Project Alpha Session 1 dengan Session 2 akan bermain futsal Adidas sempena Ole KO road show di Centre Court, Mid Valley Megamall, Friday May 21, 7.30pm nanti.
Saya yakin dengan adanya Niki Cheong dalam pasukan futsal, pasukan itu akan menang.
Kenapa saya yakin sangat ye.
Sebab dia adalah big fan of Manchester United. Malah dia pernah berjumpa dengan pemain2 Manchester tahun lepas. Jaranglah orang meminati soccer tapi tak pandai main kan.
Mesti dia akan membawa tuah kepada pasukan dia.

Walaupun dia belum membuktikan bahawa dia pandai main bola dalam blognya, saya tahu dia ada bakat terpendam.
Bakal jadi kaki emas tu bukan kaki bangku.

Satu lagi sebab utama saya pilih Niki Cheong sebagai penyumbang kepada kejuaraan sebab dalam ramai2 blogger Project Alpha Session 1 mahupun Session 2, hanya dialah satu-satunya yang berminat untuk mencatat pengalaman berkaitan soccer.
Blogger2 lain nampaknya macam kurang berminat dengan arena soccer.
Ini berdasarkan kepada tema blog2 mereka yang lebih kepada sukan lain seperti golf, basketball yang menggunakan kekuatan tangan yang mungkin akan menipiskan peluang untuk mengangkat pasukan masing2 sebgai juara berbanding dengan Niki Cheong yang memang minat dengan soccer games.

Tapi Manchester United bukanlah pasukan yang bermain futsal tapi mereka pasukan bola sepak.
Sebenarnya kalau nak dibanding dengan blogger lain, bola sepak adalah paling dekat persamaannya dengan futsal.
Cuma futsal bermain di atas lantai licin dengan saiz jaring gol dan gelanggang yang lebih kecil berbanding dengan bola sepak yang berlantaikan rumput dengan saiz jaring gol dan gelanggang yang lebih luas.
Kalau pandai bola sepak, dah tentulah tahu main futsal kan.

Point terakhir ialah Niki Cheong sudah tentu mengikuti segala games melibatkan Manchester United dan sudah tentu dah faham dengan strategi serangan yang mantap dan mampu untuk merancang taktik terbaik untuk memastikan kejuaraan menjadi milik pasukannya.

Kesimpulannya marilah kita menyokong mereka sempena Ole KO road show yang bakal berlangsung di Centre Court, Mid Valley Megamall, jumaat May 21, bermula 7.30 malam nanti.
Mari ramai2 kasi gegar.

http://projectalpha.com.my/download/week10b_img.jpg


Sambil tu mari kita layan video Project Alpha episod 18 sampai 21 ni sama2.
yeah!









Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Catch the Project Alpha bloggers at the Adidas Ole KO road show at Centre Court, Mid Valley Megamall, Friday 21 May at 7.30pm!

2 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics