Followers

Friday, May 7, 2010

Journey to Pulau Kapas versi di Jeti~

Tak lama selepas itu, kamipun sampai ke Jeti Pulau Kapas.

Tengok signboard tu.
150 meter sahaja lagi.
Suka pula signboard kat pantai timur ni sebab ada tulisan jawi.=)
Lepas dah siap parking berhampiran jeti kami berehat di wakaf bersebelahan dengan jeti.
Di hadapan kami tu laut.
Cantik.
Oh ya, parking untuk sebiji kereta untuk 3 hari 2 malam ialah RM14.
Tak mahal kan.=)
Tapi bila ada 11 kereta jumlah dia jadi mahal la kan.huhu~
Dah la parking tak ada bumbung.
Kesian my baby orange kena berpanas 3 hari.

Tiba2 organizer trip bernama cik inas announce yang chalet hanya boleh masuk kul 12.
Bayangkan kami dah terpacak kat jeti tu kul 7.30.
At last kami pergi sarapan dan jalan2 sekitar jeti dulu.
Menjelang kul 10.00 baru kami naik bot untuk ke pulau.
Ok, dalam gambar ni kami sedang bersesak di jeti tunggu giliran naik bot.
Satu bot hanya boleh naik 11-12 orang.
Kami ada 44 orang. Maka kena 4 trip la baru selesai.

Nah, akhirnya kami selamat masuk bot.
Saya tiada dalam gambar sebab saya duduk sebelah photographer.
Ruginyeee..
Inilah pemandu pelancong bot kami.
Eh, peace dia lain macam la!
Sampai sahaja di pulau, kaki seluar saya basah.
Nasib baik ada hamba Allah yang snap moment tersebut.
Kat situ ada 1 papan tanda larangan2 dan peraturan2 di Pulau Kapas.
Macam2 peraturan tapi malas nak baca.
haha~
Sila jelous melihat kecantikan pantai ni.
Memang sentiasa teruja nak mandi hoo..
Cuaca masa ni pun suam2 sahaja. Tak panas.
Tu yang ramai dah tewas masuk dalam air walaupun bilik chalet tak dapat lagi.


Sekian laporan saya masa di Jeti dan sebaik sahaja sampai ke Pulau.

p/s: Ingatkan kalau duduk kat pulau ni dah putus bekalan makanan. Rupanya ada kedai jual air, jajan2, keropok2 bagai. Tapi harganya memang mahal. Bayangkanlah kalau air mineral botol kecil RM2.50. Air minuman dalam tin pula RM3.00 satu. huhu..darurat punya pasal beli sahajalah.

8 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics