Followers

Monday, May 10, 2010

Kerana Pizza Hut

Malam sabtu yang indah, kami sekeluarga berhajat besar untuk makan pizza hut.
Ayah pun follow sekali ni.
Branch terdekat kami terjahi.

Sampai sahaja kami tengok ramai pula pelanggan pizza hut.
Kamipun duduk di satu meja panjang sementara tunggu pelayan datang layan order kami.
Tunggu 15 minit, baru ada yang datang ambil order.
Oleh kerana ramai pelanggan, waiter tu bagitahu mungkin mengambil masa 30 minit lebih sikit.
Kamipun tunggulah.
Tak lama selepas itu airpun sampai.
So, sedut2 air sahajalah sampai dekat setengah jam.
Sempatlah snap2 dengan riangnya.


Tiba2 waiter tu datang balik.
Dia kata que panjang kat kitchen mereka dan order kamipun belum key -in dalam system.
Dengar sahaja dia punya explanation dah menggelegak hati.
Mana tak nya, dahsetengah kami jadi tunggul di situ baru nak explain. WT blalala *^&8@# tapi tahan sabar la kan.
Nak marah2 pun tak guna.

Bila tanya bila boleh dapat in case order kami tu di key -in, dia kata 1 jam kot (ada kot ye dibelakang nun..means tak dijamin..)
Nasib baiklah air pepsi sorang satu tu free katanya dia belanja.
Lepas minum kami blah sahajalah.
Tak sanggup nak tunggu lagi di situ.
Kecewa tu memanglah tapi apa boleh buat.

At last kami pergi makan western food sahaja dekat area rumah.
Gerenti siap cepat dan sedap!
Sorang2 order Chicken Chop..hoho~
Nilah muka2 yang tengah tunggu chicken chop.
haha~



Ni makanan kedua mak malam tu roti telur 1.
Dia tak makan chicken chop tapi order mee goreng sahaja for 1st meal.
Oleh kerana terlalu lapar kami terus ngap makanan masing sampai tak menyempat snap2.
So, hasilnya nahh..licin2 semua pinggan yang ada.

Begitulah cerita sedih kami tak dapat makan pizza hut.
Sekian, terima kasih =)

9 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics