Followers

Wednesday, May 26, 2010

Hadiah Hari Jadi dari Company

Minggu ni banyak cerita pasal Hari Lahir sahaja.
Padahal ini baru kali kedua saya bercerita pasal ni kan.
Company saya dah memang jadi tradisi dari dulu akan bagi semua staffnya yang permanent.
Daripada operator sampai la ke boss besar hadiah hari jadi.
Dan hadiahnya memang sama sahaja tak mengenal pangkat.
Itu adalah satu benda yang boleh dijadikan point untuk staff2 bertahan lama di company ni selain daripada environment kerja yang menyenangkan perasaan.
Kalau busy pun tidaklah sampai stress sebab boss2 pun tak pressure.

Berbalik kepada hadiah ulang tahun company ni seperti biasa pemberian hadiah akan bermula bulan April (kira april ni macam bermula tahun baru la).
Sampai pertengahan bulan 5 pun tak ada apa2 yang diberikan. Uraurapun tak ada.
Ramai yang dah mula berbunyi bertanya bila nak dapat hadiah hari jadi company tahun 2010 ni.
Selalunya tiap2 bulan akan ada upacara penyampaian hadiah dan sepatutnya yang lahir bulan 4 dah dapat hadiah.
Kali ini tiada pula.
Mula tu ramailah dah frust.
Tapi saya berfikiran positif mungkin lambat sikit tahun ini.

Tup2, minggu lepas ada ura2 company dah beli hadiah untuk hari lahir staff.
Katanya dapat tuala.
Sebagai salah seorang pekerja yang lahir bulan April, wajiblah saya dapat dulu kan.
hehe~
Taraa..mari saya tayang hadiahnya..
Ada nama saya, nama company (saya blurr kan) dan ucapan birthday.
Ni pandangan pelan..
Ni pula pandangan dari sisi...

Nah, towel 'besar punya' rupanya.
Alhamdulillah, walaupun tahun ini tak ada cop company pada hadiah tu (save budget katanya..)
Warna kuning lembut gitu.
sSelembut warnanya selembut kainnya.
Akan lunyai la lama2 bila selalu pakai nanti.
hehe~

p/s : Kepada yang dah bekerja, company anda mesti bagi hadiah lagi best kan..? Dapat apa ek? share la di sini.. =)

6 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics