Followers

Wednesday, May 26, 2010

Kenapa lelaki tinggalkan kekasih/isteri ?


lelaki yang kecewa meninggalkan si gadis

Tadi entah macam mana boleh termasuk kat satu website ni.
Artikel berkenaan sebab sebenar lelaki meninggalkan perempuan even dia sayang sangat2 kat perempuan tu.

Memang susah untuk kita percaya disebabkan perkara yang seringkali dipandang remeh oleh perempuan menjadi punca perpisahan dengan cinta hati masing-masing.
Nak tahu apa perkara tersebut.
Dia kata..
PENGHARGAAN.
Lelaki dahagakan PENGHARGAAN dan sentiasa mendambakannya daripada orang yang mereka sayangi.

Saya tertarik dengan quote yang penulis tinggalkan di blog beliau itu.
Ini merupakan kesilapan yang mungkin dilakukan oleh wanita sama ada sedar/atau tidak sedar terhadap lelaki kesayangan mereka.

1 Bila lelaki bercakap mengenai impiannya…
Wanita tidak mendengar sebaliknya mengubah topik perbualan.


2 Bila lelaki bercerita mengenai kejayaannya…
Wanita tidak memberi pujian dan galakan yang sewajarnya.

3 Bila lelaki bercerita mengenai kisah dukanya…
Wanita tidak memberi motivasi dan sebaliknya, meluahkan kekecewaannya.


Kesimpulannya, lelaki amat dahagakan PENGHARGAAN.


Saya petik maklumat ini daripada SINI.
Terjah la untuk tahu lebih detail.
=)

Saya cuma nak tanya secara jujur dengan lelaki2.
Betul ke ini yang kamu2 semua mahu daripada kekasih/isteri kamu?

16 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics