Followers

Tuesday, August 16, 2016

Habis pantang dah..

Alhamdulillah.. hari ni hari ke 44. Jadi, esok kiranya dah habis pantang. Dari segi makan memang jaga betul sampai hari ke 42. Semalam dah start makan pedas dan kacang almond. Tapi makan sikit sahajalah. Sikit pun pedas yang amat sebab dah lama tak makan pedas. Yang lain-lain tu akan mula makan balik sikit-sikit. Tak bolehlah nak melantak sebab nanti badan terkejut. Lagi satu nak kena jaga makan juga supaya tak ada kesan sampingan pada si kecil Umar. Sebab niat di hati nak menyusu sampai usia dia 2 tahun.

Oleh kerana dah 2 kali mengandung secara accident maka kali ni saya decide nak pakai perancang keluarga. Nak cuba pasang alat dalam rahim di klinik kesihatan masa check up 2 bulan. Nanti saya cerita dan review pasal ni. Hajat di hati nak mula pump dan kumpul stok. Tapi setakat hari ni hanya dapat pam sekali sehari sahaja. Itupun tak berapa success sebab tertekan. Kakak Aina belum masuk taska lagi. Nampaknya bulan 9 baru boleh mula kumpul stok. Umar dah diajar minum guna botol 2 kali. Nampak macam dia boleh terima dan tak keliru puting. Harap-harap dia terus begitu. Harap juga susu badan meningkat bila dah mula pam dan dapat kumpul stok sebanyak mungkin sebelum mula bekerja semula minggu terakhir bulan 9.

Awal bulan 9 nanti baru mula hantar Aina di tempat baru. Harap semuanya ok dan Aina tak buat perangai pelik-pelik di taska baru. Sebenarnya cuma risaukan tabiat dia yang suka hisap jari sampai naik berhingus. Dia jenis yang suka main air liur sampai sapu ke seluruh muka. Memang comot sepanjang masa. Dah jenuh nasihat tapi budak baru nak masuk 2 tahun. Manalah dia faham lagi. Tapi dia pandai tunjuk sayang pada adik. Alhamdulillah syukur bab tu. Sebab abang Emir sampai sekarang tak reti nak tunjuk sayang  kepada adik-adiknya. Puas dah minta dia usap kepala adik, cium pipi adik tapi dia tak nak buat. Paling baikpun dia datang tengoj adik di baby cot bila adik menangis.

Hujung minggu ni mak mertua nak balik kampung di kedah. Rasa macam nak balik puchong sahaja sebab kat umah tak ada orang lain. Ada adik-adik ipar sahajalah. Apa-apapun kena bincang dengan suami dululah. Huhu..ok lah tu sahaja nak update kali ni. Oh ya..bulan ni Ostematrix ada promosi. Apa lagi moh le order.


Saya ada update pasal Ostematrix dalam blog Shaklee saya. Jengok-jengoklah kalau nak tahu khasiatnya ye di http://supplement4urhealth.blogspot.my/ 

Ok bai..

Sunday, July 24, 2016

Saya Pengedar Shaklee Bandar Utama

Assalamualaikum wbt.

Saya Noor Afzan dan saya sini bekerja sepenuh masa di sebuah MNC di bangunan sebelah One Utama Shopping Centre dan dalam masa yang sama ialah pengedar Shaklee yang sah. Kalua kawan-kawan nak beli produk Shaklee, bolehlah contact saya. Untuk area Bandar Utama dan Selayang saya ada buat khidmat Cash on Delivery tau.

Marilah contact/sms'whatsapp saya bila-bila masa di number 012-372-8374.
Atau boleh ke blog saya untuk perkongsian produk shaklee dan info terkini produk atau promosi di http://supplement4urhealth.blogspot.my/

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics