Followers

Monday, December 18, 2017

After A While..

Assaalam..

Berhabuk berkarat dah blog saya ni tak ter update. Mengejar dunia dan akhirat sampai terabai blog ini. Alhamdulillah masih bernafas di bumi Allah ini. Terlalu banyak suka dan duka berlaku sepanjang tahun 2017 yang dah nak sampai penghujungnya.

Kerjaya..
Alhamdulillah masih bekerja di tempat yang sama. Tapi tahun ni boss kesayangan pergi meninggalkan kami demi minat mendalam dalam YOGA. Sekarang dia jadi YOGA INSTRUCTOR. Sekali-sekala dia datang office bila kami panggil untuk jadi Yoga Instructor kami. Gaji naik bulan 12 ni. Walaupun tak banyak tapi bersyukur. Jawatan masih sama. Berharap agar ada peluang untuk naik gred tahun 2018 nanti.

Emir..
Alhamdulillah dah banyak sangat improvement sejak bertukar sekolah INSANI sejak bulan 2 2016 dulu dan seterusnya dapat masuk ke Permata Kurnia pada bulan 7 2016. Tahun depan 2018 dia akan berhenti sekolah di INSANI kerana dapat tawaran prasekolah di Permata Kurnia. Dan hari ini hari bersejarah buat kami kerana Emir ada trial di Taska Sri Al Insan ( taska biasa). Kami perlu menghantar Emir di sini selama 2 minggu sahaja sebelum buka sekolah January nanti. Harap-harap tiada masalah yang ditimbulkan Emir di sana. Aaamin.

Tokma..
Tahun lepas tahun sedih sikit buat Tokma kerana tokma disahkan menghidap Kanser Payudara tahap 2 hampir masuk ke tahap 3. Bulan 11 Tokma menjalani surgery untuk buang sel kanser. Kimoterapi hanya bermula pada bulan January iaitu seminggu selepas tokma balik dari menjalani ibadah umrah dengan Uda dan Adik.

Adik Alif..
Alhamdulillah Adik Alif kahwin juga pada bulan March 2017. Bini dia bunting pelamin dah selamat melahirkan baby boy pada 15 December ( jumaat lepas). Bertambah ummat Nabi Muhammad SAW.

Mak..
Tanggal 5hb 5 2017, mak pergi meninggalkan kami menghadap sang pencipta pada jumaat malam. Tiada seorangpun dari kami disisinya ketika itu kerana masa tu waktu melawat di hospital telahpun tamat. Mak dibedah pada hari kenduri kahwin rakan sekerja, Mira. pada pertengahan bulan April 2017. Mak hanya boleh mendengar dan mengangguk selepas pembedahan. Selepas sehari pembedahan mak dapat pindah wad tetapi entah macam mana berlaku pendarahan yang cukup banyak  sehingga mak hilang nadi salama lebih 30 saat. Mak dipindahkan semula di wad kecemasan. Mak dikhuatiri koma dan tidak sedar apa yang berlaku disekeliling. Mak bertahan lebih kurang 2 minggu sebelum pergi menghadap Illahi.

Adik Ipar..
Adik bertunang pada bulan July 2017 dan mengikut perancangan bakal bernikah pada cuti sekolah bulan 3 2018 di Kelantan.
Uda pula baru sahaja bertunang pada awal bulan Dec 2017 dan mengikut perancangan bakal bernikah di Sri Iskandar pada bulan 8 2018.

Oklah..setakat ni dahlu cerita saya. Ini lebih kepada flashback dan juga diari supaya tak luput di ingatan.

Sampai berjumpa lagi di lain masa.
Assalamualaikum wbt.

Thursday, September 8, 2016

Promo Sept 2016 Shaklee untuk ESP dan Vita-C Plus

Salam korang..

Alhamdulillah hari ini masih berpeluang menghirup udara di dunia.
Hari ni juga usia Umar dah 2 bulan 4 hari. Cepat betul masa berlalu, Kurang 3 minggu cuti mama berbaki. Lepas ini dah kena tinggal Umar Uwais di taska bersama kakak Aina. Kakak Aina dah mula dihantar sejak 1st September lagi. Kira yuran sebulan terus. Umar duduk dulu dengan mama sampailah hari 1st mama kerja nanti.

Semalam cuba berikan Umar minum susu dalam botol tapi dia reject pula. Alahai tak macam kakak dan abang dulu yang mudah sahaja diajar berbotol. Risau pula rasa. Kena pulun ajar jugalah paling-paling seminggu sebelum mula kerja. Kalau tidak memang kes naya. Salah mama juga sebab stop bagi dia susu dalam botol. Sepatutnya bila dah mulakan kena teruskan setiap hari. Rasanya ajar dia minum dalam botol 2 kali 2 minggu yang lepas. Lepas itu terus leka dengan duniawi. Haha..

Oh ya.. bulan ni Shaklee ada promosi Buy 6 Free 1 untuk 2 produk iaitu ESP dan Vita C Plus.
Kalau Beli 2 botol ada diskaun 5%. Apa lagi, order sekarang sementara murah ini. Dua-dua kalau kita combine guna memang akan dapat kulit yang cantik dan dalam masa yang sama boleh kurus sebab ESP ni memberi kesan mengenyangkan. So, bila minum ESP ni tak adalah rasa lapar memanjang selain protein ini bagus untuk kesihatan rambut dan kulit kan.

Meh saya share sedikit kebaikan ESP ini.

Energizing Soy Protein (ESP)

ESP ni fungsi dia sebagai sumber protein yang lengkap dang 9 acid amino (yang badan kita perlu tapi tak boleh menghasilkan secara sendiri). Protein non GMO ini membantu pembentukan sel dan badan kit memang amat memerlukan protein yang cukup untuk menghasilkan susu badan yang berkualiti. Dengan mengamalkan ESP ini, kita dapat tampung kekurangan sumber protein dalam diet harian kita. Takkan nak ambil daging, ikan dan ayam terlalu banyak hari-hari. Boleh gemuk dan mudah terdedah kepada penyakit lain pula nanti. 

ESP Shaklee
ESP Shaklee
Ni rupa bentuk 1 canister ESP. Sebotol boleh tahan selama 1-2 bulan. Sehari amalkan 2 -3 sudu besar. Jangan lebih daripada 3 sudu ye. Bonus lain yang anda akan dapat dengan pengamalan ESP yang konsisten ialah,

- Parut di badan makin pudar/hilang
- Melicinkan kulit/ jadi gebus.
- Memberikan rasa kenyang yang lama (tak rasa lapar between meal time)

Lain-lain artikel pasal ESP boleh klik SINI

Vita C Plus Shaklee

Vita-C Plus Shaklee
Vita C Plus Shaklee
Vita C
Vita C ini menggalakkan pembentukan kolagen dalam tubuh badan kita. Bila kolagen terbentuk maka kulit akan menjadi lebih tegang disebabkan kolagen memegang antara sel-sel kulit supaya tak terputus. Sebab rasa kulit tegang dan anjal. Orang yang ada alahan kulit atau kulit sensitif memang elok sangat makan  Vita C ini juga. Selain itu ia juga dapat menyekat pembentukan pigmentasi di kulit. 


Lain-lain artikel pasal Vita C boleh klik SINI


Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics