Followers

Thursday, May 6, 2010

Barbeque Jagung + ayam bakar depan rumah atuk~

On da way balik itu, kami sempat beli ayam seekor.
Itupun dapat yang last sebab dah petang sangatpun.

Malam itu, kami buat barbeque.
Tujuan utama nak bakar jagung.
Atuk ada beli jagung banyak2.
Lebih separuh telah direbus.
Tinggal beberapa biji sahaja yang tinggal untuk dibakar.
Ayampun kami ambil beberapa ketul untuk dibakar sama.
Bahan perap disediakan ala kadar oleh abang ipar yang terror bab2 berbarbeque ni.

Lihatlah gambar2 menarik sepanjang acara bakar membakar dan acara makan2.
Meriah ak meriah.

Jagung, marjerin dan sudu yang akan menghasilkan jagung bakar yang sedap dah pun sedia.
Inilah dia ayam yang sedia untuk dibakar juga.
Adik pula sediakan bara.
Abang saya menyapu marjerin pada jagung-jagung yang nak dibakar.
Abang dah mula mengipas bara. Pakai dulang sahaja sebagai kipas. Darurat la katakan.
Lepas itu, ayam2 yang dah diperap dengan ramuan sempoi pula dibakar.
My sis dengan abang iparpun nak bergambar gaks.
ambik..
Inilah dia hasil jagung bakar abang saya.
Ayam tak sempat di snap sudah habis dimakan.
sedap sedap belaka semuanya.
Atukpun siap tambah lagi satu jagung sebab sedap sangat.
Ni jagung kedua yang atuk makan malam itu.
haha~



Malam ni malam terakhir kami di kampung.
Esoknya sudah nak bertolak balik KL.
huhu~

10 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics