Followers

Friday, April 9, 2010

Tips melembutkan hati lelaki Part 1

Seriously memang susah sebenarnya nak melembutkan hati lelaki dengan cara yang betul..
Kadang2 kita nampak macam dah berjaya tapi sebenarnya tidak..
Sebab itu hanya bersifat sementara dan si dia berada dalam keadaan tertekan sebab terpaksa berlembut..
Nampak macam selfish kan..

Saya tahu saya tak berapa nak layak untuk sentuh hal ini banyak2 lagi2 bila menyentuh kehidupan selepas kahwin.
Cukuplah saya meyentuh surface sahaja.
Iaitu masa bercinta la kan.

Tips kali ini ialah jadilah pasangan yang prihatin.
Mengingati hari2 penting dalam hidup yang melibatkan si dia.
Sentiasa mengambil berat mengenai dia.
Untuk buat dia rasa dihargai, prihatin atas segala apa yang dia ceritakan dan ingatlah yang penting2 seperti apa yang dia suka, hobi, makanan kegemaran dll.
Tapi awas, kalau keterlaluan akan meyebabkan si dia terkongkong.
So, pandai2 lah yea.
Contoh paling mudah ialah tetapkan satu masa dalam sehari untuk menelefon si dia.
Kalau tak mampu, sekali seminggu.
Contohnya setiap pukul 9 malam hari Rabu.
Terpulanglah kepada diri masing2 nak telefon bila dan berapa lama.
Paling simple ialah mengirim SMS ucapan selamat di waktu pagi dan good nite sebelum tidur..

p/s : mengakui kadang2 perkara2 simple macam ni pun sukar untuk dilakukan melainkan kita bersedia untuk memberi komitmen kita kepada si dia. Tapi percaya jika melakukannya secara konsisten akan bisa melembutkan hati si dia dengan mudah.

p/s/s : mengakui juga paling susah alert pada panggilan telefon lagi2 bila berada di rumah. Dan kalau perkara ini dibiarkan memang akan memberi kesan tidak baik kepada hubungan. So, take note k.
Pesanan untuk diri sendiri gaks~

10 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics