Followers

Tuesday, April 6, 2010

Seorang lagi manusia gila glamour di Facebook..Rafiqin Darwish

Entah macam mana pagi ni kat keyword blog banyak pasal ni..

Contohnya,
rafiqin darwisy kutuk kematian din beramboi

Saya tak kenal siapa dia Rafiqin Darwish..
Saya tak tahu juga umur dia berapa..
Masih belajar atau sudah bekerja..

Tapi, secara tak semena-mena dia jadi glamour.
Kalau glamour sebab mengharum nama negara atau bangsa tak apa juga.
Ini glamour jadi bintang facebook yang 'agak kurang sopan' dan 'berapa mati'
Tapi apakah tujuan sebenar dia?
Kenapa dia tiba2 jadi macam dirasuk untuk mengeluarkan ayat2 begitu dalam FB.
Nak baca dengan lebih terperinci pasal ini sila klik SINI
Sebagai salah seorang peminat Allahyarham,
Saya terpanggil jugalah untuk buat post pasal ini.

Saya berdoa semoga dia insaf la.
Walaupun dia mengaku orang sabah yang bukan beragama Islam.
eh, bukan dia orang Kuantan ke?
Tapi, dia tak berhak untuk mengutuk orang lain lagi2 orang yang telahpun kembali ke alam yang kekal abadi.

bak kata orang tua2 zaman dulu..

"kerana pulut santan binasa, kerana mulut tulisan badan binasa"

Fikir2lah sendiri yea serta beringat sebelum publish tulisan anda lagi2 di FB and blog..=)

13 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics