Followers

Tuesday, April 27, 2010

Kerana MAW 1..

Ok, biarlah saya cerita sikit demi sedikit projek rahsia yang bakal jadi tak rahsia dah ni.
Rentetan hari pertama projek tu saya ke pantai timur.
Seawal jam 6.50 pagi hari jumaat, kami dah gerak dari Puchong.
Konvoi 2 kereta ni.
Al maklumlah hari itu kerja bukan hari cuti.
Apa akan jadi kalau gerak lewat sikit sahaja dari itu.
Seronoklah berkampung di jalan raya bersama kereta2 lain yang tension nak pergi kerja.
huhu.

Masa hampir nak masuk simpang ke Karak, entah macam mana satu kereta besar masuk kat lorong kanan, betul2 di hadapan kami.
Tengok2 no plat dia MAW 1 = ni bukan no plat kereta MAWI ke?
tapi bila fikir2 balik tak mungkin Mawi ada kat dalam tu sebab menurut pemerhatian, hanya ada seorang sahaja dalam kereta aka driver.
Setahu kami, Mawi tak ada lesen memandu. (Tak tahu la kot sekarang dah ada)
Hipotesis awal tu buat kami rasa macam tak nak ambil peduli sangat la pasal kereta tu.

Tiba2 timbul idea untuk snap gambar kereta tu dengan no plat sekali.
Untung2 boleh buat bahan dalam blog.
kuikui~
Tengah setting baik punya untuk snap, tiba2 sebuah kembara pula masuk ke lorong kami tu betul2 di antara kereta kami dengan kereta MAW 1 tu .
Kecewa jugalah sebab dah la masuk lane kanan, lepas itu dia slow down pula sedangkan kereta MAW 1 tu dah jauh ke depan.
Bikin panas sahaja.
Dek kerana nak kejor kereta MAW 1, kami cucuk la Kembara tu.
Last2, dia mengalah ke tepi.
Sempatlah kami snap gambar kereta MAW 1.

Kerana nak kejar kereta MAW 1 tu kami tertinggal pasangan konvoi kami di belakang.
Dan paling tensionnya kami terlepas simpang masuk ke Karak.
Bengong pula rasa. Padahal bukan ada MAWI pun dalam tu.
(Walaupun tak bape minat Mawi sekarang tapi kalau ada chance nak juga la tengok secara life. haha~)
Paling hampeh antara yang terhampeh, gambar yang kami ambil tu blur. Tak nampak jelas pun nombor plat kereta tu.
'Buang karan je la' kata orang.

p/s : nak tahu juga siapa sebenarnya yang pakai no plat tu sekarang. kereta yang digunakan tu Honda Odyssey..betul ke Mawi punya ke?

28 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics