Followers

Friday, January 8, 2010

Twilight ada dalam bahasa melayu..dapatkan di pasaran hari ini juga..

Malam Rabu sebelum saya ambil cuti, saya ada masuk Popular Book..
Gaji baru masuk.
So, berhajat la nak beli novel..
First sekali memng cari TWILIGHT SAGA la kan..
Nak novel pertama dulu..
Layan trailer TWILIGHT OFFICIAL MOVIE from youtube ini ye..

Cari punya cari, jumpalah apa yang dihajatkan..
Beralih pula ke novel bahasa melayu..
Nak grab 1 novel melayu lah hajatnya..

Sampai2 di rak buku novel bahasa melayu, ternampak novel TWILIGHT dengan NEW MOON..
Pelik juga pada mulanya..
Rupanya Siri Twilight Saga ni ada translated in Malay by Pelangi Publisher..
Saya ada snap picta tapi disebabkan aplikasi gigi biru saya tak berapa baik sekarang, saya tepek je la picta daripada Pelangi Publisher sendiri..

Tajukpun di translate..
TWILIGHT = SENJAKALA

NEW MOON = CINTA BARU
Tapi saya tetap memilih English version..
Original one gitu..

Kat belakang buku pertama tu dia translate juga daripada English book..

Tiga perkara yang aku pasti:
Pertama, Edward sebenarnya pontianak.
Kedua, sebahagian daripada dirinya - dan aku tidak tahu betapa kuatnya sebahagian itu - yang dahagakan darahku.
Dan ketiga, aku sungguh- sungguh mencintainya.

Dalam English,
About three things I was absolutely positive.
First, Edward was a vampire,
Second, there was a part of him- and I didn't know how dominant that part miht be -
that thirsted for my blood.
And third, I was unconditionally and irrevocably in love with him.

At last saya beli satu lagi novel Noor Suraya..
Tajuknya Jaja & Din..
Sinopsisnya macam menarik..
Nanti kalau dah baca, saya review sini ye..

p/s: baru sahaja tamat 10 pages of Twilight.. adeh, tiada kesempatan untuk menghabiskan dengan cepat..jadikan membaca budaya kita..(peringatan kementerian dalam TV..)

9 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics