Followers

Tuesday, January 19, 2010

Perghh..pelajar sekolahpun dah berpolitik..ada pilihanraya..

Ada tak baca paper Berita Harian..
Berita muktahir nih kat sini saya korek..
Jap saya kerat2 masuk sini ya..



Saya sebenarnya tak tertarik langsung untuk ulas pasal sekolah panas..
Bagi saya mana2 sekolahpun ada 'panas' nya..
Pandai cover atau tidak sahaja..

OK,Kembali kepada topic..
Saya tertarik pada cerita pasal konsep pilihanraya yang digunapakai sekolah buat pertama kali..
Uwaa..nampaknya penerapan budaya politik akan bermula dari sekolah..
pergghh..
Tapi, bagus juga sebab system sebelum ini pemimpin dipilih cikgu2 kan?

Tak dapat bayangkan mereka bermanifesto..
Berkempen bagai..
Adakah mereka juga akan tampal2 poster macam yang biasa kita tengok bila pilihan raya..

Menarik sungguh idea ni..
Tapi dalam masa yang sama saya bimbang juga kalau2 di sekolahpun ada campur tangan politik luar nanti..
huhu~

15 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics