Followers

Tuesday, January 19, 2010

Salah satu cara nak check visit length setiap visitors blog kamu?

Zuewairy and Flygurl ada tanya saya macam mana nak check visit length blog macam yang saya tunjuk dalam entry ni..

Ok, sebenarnya ada banyak cara untuk check visit length..
Salah satunya ialah menggunakan statcounter..
statcounter ni samalah macam amazingcounter, nuffnang..
Tapi, statcounter ni details sikit..
Ada macam2..

Pepehal pun kena register juga kat sini
Sayapun belajar guna stats ni from my blogger fren..Ryehanna..
Kalau nak tutorial pasal registration bolehlah ke sini..

Saya akan tunjuk macam mana nak view visits length statistic..
Mula2, log in..

Lepas itu sila klik kat tajuk project anda..

Kemudian rujuk tab2 yang banyak di sidebar kiri..
Nampak tak ada Visit Length?
Klik situ..

Taraaa..akan keluarlah statistik visit length untuk hari itu..

Banyak lagi statistik lain yang boleh anda godek2..
Macam2 ada gitu..
Sile try ye..
hehe~

14 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics