Followers

Monday, January 11, 2010

Hari ini dalam sejarah...sesak tak hingat..

kita mulakan dengan bismillah..
>
>
>
kita mulakan dengan pagi..
pagi yang gelap..
masih gelap lagi tatkala saya keluar pergi kerja..
Bayanglah, 6.40 dah gerak..

Harapan..?
Pagi Isnin ini sama seperti hari2 Isnin yang lepas..
Pag Isnin yang jalannya lengang..
Boleh kekalkan speed 80km/j at least..

10 minit pertama.
harapan macam dah jadi kenyataan..
Sampailah ke tol ke PJ..
Aikk..selalunya touch n go ni tak perlu beraturpun..
Pagi yang indah itu kena beratur agak panjang jugalah..(hmm.)

Lepas tol...
Damn..slow motion..
tengok jam kat dashboard..
7.04..
"Selalunya dah sampai office time ni.."
mengomel dalam hati..

Bila dah keluar highway baru hati panas jadi sejuk..
kalau kat 'jalan dalam' inipun sesak memang hari ini hari sesak sedunia la..
Nasib baik tidak..
Sampai office jam dah 7.25..(uish..pertama kali dalam sejarah hidup..)

Balik kerja..5.30pm..
Laju2 sahaja balik walaupun hujan..
Masuk highway ok lagi.
langsung tak sesak..

Makin hampir dengan tol, makin slow..
takpe juga.dah biasa berlaku..situasi normal..

Lepas tol..
sesak macam biasa bila hujan..
takpe juga..biasa berlaku..noral gak


Sampai dekat simpang..
Pilihan ada 2..
Jalan ke Shah Alam atau jalan ke Putrajaya..
Dua boleh sampai rumah..
Usyar2 tengok jalan nak ke Putrajaya macam slow sahaja..
Pap, terus masuk simpang ke Shah Alam..

Mula2 speed..jalan macam lengang..
Sekali nampak di depan kereta macam dah berhenti..ini tak normal..huh~
500 meter dari tol dah sesak...
lepas tol pun sesak..(semua nak ke Shah Alam)
Memang dalam hati dah rentung agaknya dek kerana terbakar..
Dengan sikap pemandu yang pelbagai ragm lagi...
Hampir kereta iswara depan saya kena langgar toyota camry..
Terkejut apek dalam kereta itu saya tengok.
tak sedor diri besor nak menyelit juga..
huhu~

Nasib2..
6.35 baru sampai rumah..
Dengarnya ada trak besar rosak..
Nasib baiklah dia rosak selepas simpang ke rumah saya..
fuhh~

p/s : rasa macam give up sahaja dengan kesesakan jalanraya Malaysia ini..kan bagus LRT ada di mana2..huhu~ mimpi sahajalah..

4 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics