Followers

Thursday, January 14, 2010

I got brand new PC..


Alhamdulliah..Dah dapat PC baru...
Melayang sudah bonus..

Plan asal nak tukar processor dan tambah RAM sahaja.
Tapi, bila difikir balik, alang2 tukar semua komponen dalam CPU..
Tukar juga motherboard, casing with power supply, fan, dan hard disk je..
Itupun terbang RM800..
Yang lain semua pakai yang sedia ada sahaja..(kalau tidak lagi nipis poket den..)
Fuhh..~

Lepas ini tak ada lagi masalah PC pengsan..
Lepas ini tak ada lagi masalah PC lembab..
Lepas ini jua tak ada masalah nak install software..(PC lama tu nak install office pun tak boleh..)
baru install sikit dah rebah..tak larat katanya..
hampeh..
Almaklumlah PC lama..
Saya beli masa 1st year study..2004 kalau tak silap..
Dah lebih 5 tahun berkhidmat..
Daripada buat projek2 kecil sampailah ke Final Year Project, memang PC itulah yang tolong..
Nasib baik dia buat hal lepas dah habis belajar..

pc yang lama tu my BF ambil untuk upgrade...
bertukang macam gini kot nanti..=)
picta credit to http://www.andimujahidin.com/

p/s : lepas ini kita tengok sampai bila PC baru ini boleh bertahan..haha~

p/s/s : sebenarnya saya dah taip panjang lebar entry ini tapi tadi entah macam mana terpadam dan ter auto save masa dah terpadam tu..grrr~terpaksa taip balik..

11 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics