Followers

Wednesday, January 13, 2010

Rasa nak bawak motor laks...

Hari ni laaagii mencabar..
In cerita masa balik kerja..
Macam biasa 5.30 dah cabut..

Perjalanan macam biasa sehinggalah masuk highway LDP..
Keluar sahaja dah sesak..
Adoilah.
Dalam hati dok kata..
Ni mesti sebab ada accident..
Yakin sahaja..
Sampai di tol dah 6.10 minit..
Tiba2 pundi kencing ni bagi 'sign' tak baik punya..
Adoi, masa2 kecemasan macam ginilah dia nak bagi amaran..
Tapi, masih di peringkat awal..
Bertahan la..
Dengan harapan sat lagi jalan smooth la..

10 minit kemudian..
Dem, saya masih diatas jalanraya..atasa highway lagi..
sign tak baik ini makin lama makin kuat pula..
Dalam hati duk sumpah seranah..
Kat mulut pula membebel tak tentu hala..
Nasib baiklah dalam kereta..
Tak ada siapa yan dengar..

10 minit lagi..berlalu..
Atas jalan lagiii..?
Gosh..cepatlah..cepatlah..
sign tak baik tu dah mengamuk..
Jauh lgi ni..
Dah la jalan sesak..

2 minit lepas itu..
Jalan dah mula smooth..
Sanggup bayar tol lagi RM1.60 semata=mata nak cepat sampai rumah..
Nasib baiklah tak terburai..
Sempat..Sempat..
Fuhh..

kalau tidak, jadi sejarah mungkin berulang lah pula..
Kali terakhir buat halpun 20 tahun lepas..
Masa belum tadika lagi..
huishh.

Kejadian itu buat diri ini rasa tak nak drive..
Nak bawa motor..
Tapi..tak reti..
Apatahlagi nak ambil lesen..


p/s : saya pernah brek guna style 'brek basikal' time belajar naik bawa motor dulu..terus adik saya tak izinkan saya bawa dah..huhu.. tahu ke style 'brek basikal' tu macam mana?
Ok, senang saja.Bayangkan anda bawa basikal tapi brek tangan tak makan masa anda nak brek. Apa kaedah yang anda buat tuk berhentikan pergerakan basikal tu..? Bahaya tu..sib baik tapak kasut tebal masa tu..ngee~

16 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics