Followers

Thursday, July 8, 2010

Nuffnang pemangkin semangat berblogging : Project Alpha pula~

Bila dah kenal nuffnang dengan lebih rapat, saya mula rasa kemeriahan Project Alpha Session 2..
Actually, masa saya join nuffnang dulu kecoh dah pasal Project Alpha Session 1 tapi masa tu saya tak sempat nak faham secara jelas.
Jadi peluang tu terlepas pula.
So, bila datangnya Project Alpha Session 2, saya mulalah godek2 website projectalpha tu.
Rupanya ada chances untuk dapat duit juga bila Project Alpha ni launched.
Dengan adanya program Instant Cash Blogging, blogger2 ada peluang untuk kumpul duit poket.
Setiap minggu akan ada task disediakan team projectalpha.
Dengan ikut requirement yang dikehendaki oleh task itu, blogger berpeluang untuk dapat RM20 setiap minggu.
Daripada minggu pertama sampai minggu ketujuh, semua ang buat task akan dapat RM20 kalau ikut requirement (7 task total sebab 1 task sahaja setiap minggu).
Lepas itu, minggu ke 8 sampai minggu ke 15, cuma 50 bloggers terawal buat task tu akan dapat RM20 (14 task total sebab ada yang dalam seminggu 2 task).
Masa ni memang peluang untuk terpilih tipis.
Semua orang pun macam gila nak dapat kan RM20 ini.
haha!

Sayapun ada join juga tapi tak semua.
Ada beberapa sahaja task yang saya buat.
Dan banyak jugalah yang tak dapat sebab terlambat buat.
Ada juga yang saya buat tak ikut requirement yang dia nak.
Nak dapat duit bukannya mudah kan.
Kena usaha.

So, untuk projectalpha instant cash blogging tu saya dapat kumpul RM100.
Hanya 5 sahaja task saya yang dapat reward daripada 21 task yang dia sediakan.
Lepas ini kalau ada lagi memang saya akan join la.
Ini salah satu perkara yang buat saya enggan untuk menduakan nuffnang.
ahaha~

p/s : tunggu ProjectAlpha session 3 tahun depan daa~

18 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics