Followers

Saturday, July 17, 2010

Flaming Steambot di Sunway terbaik!

Diam tak diam dah masuk bulan 7.
Bulan depan dah tak boleh nak mengada-ngada makan siang.
Kenalah banyakkan sabar serta tingkatkan amalan sebab dah masuk bulan Ramadhan.
So, group saya di office dah plan nak pergi makan-makan sebelum Ramadhan ini.
Sebenarnya sempena birthday member office.
Walaupun dah lepas sebab birthday dia awal bulan Julai.
Tapi dek kekangan masa terpaksa ditangguh sehinggalah semalam.
Inilah dia si birthday girl.
Ceria sahaja.
ngeh-ngeh...

Semalam pergi makan steambot buffet beramai-ramai di Sunway berhampiran Sunway Pyramid.
Buffet ni hanya 2 jam sahaja dan kami booking daripada pukul 6 sehinggan pukul 8.

Masa sampai di sana, memang agak payah untuk parking.
Lot parking yang kosongpun kena bayar RM5 per entry.
So, dinasihatkan kepada sesiapa yang nak merasa steambot ini kalau boleh ajak ramai-ramai dan seboleh-bolehnya berkongsi kereta supaya senang mahu parking dan juga jimat duit minyak dan parking.
=)

Kami sampai memang tepat-tepat pukul 6.
Masuk sahaja terus teruja sebab banyaknya makanan.
Pilihan fresh seafood untuk masak steambot banyak sangat.
Daripada pelbagai jenis ikan, sotong, udang, lala, kerang dan lain-lain.
Mula-mula ambil sepinggan macam di bawah ini.
Lepas itu tambah lagi sepingggan ini.
Siap ketam lagi.
Lepas itu tambah lagi sepinggan.

Ada 2 pilihan sup iaitu sup biasa dan tomyam.
Kami masukkan semua bahan-bahan tadi dalam periuk steam yang dah ready panas.

Saya memang prefer tomyam la kan.
Nyum-nyum..
Saya dah ready nak makan steambot.

Selain itu ada juga makanan lain seperti nasi goreng, bihun goreng, wantan goreng, kentang goreng dan macam-macam lagi makanan bergoreng yang saya tak kenal tapi bila rasa memang sedap.
Saya ambil ini.

Ini jiran saya punya pula.Dia malas makan nasi.
Ada juga pencuci mulut marshmallow + biskut dicicah dengan coklat cair.
Saya tak berapa minat pula nak jamah coklat dengan biskut malam tu.
Member saya sahaja beriya makan.

Aiskrim ada lebih daripada 10 jenis.
Saya ambil perisa coklat. Sedap sangat sebab siap ada choc chips sekali =)
Semuanya boleh dimakan tanpa had.
Larat dengan tak larat sahajalah.
Berbaloi-baloi dengan harga untuk sekepala RM21.90.

p/s : lepas ini Flaming Steambot ini akan dibuka di Setapak. So, orang KL bolehlah serbu bila ia sudah dibuka.

p/s : pembetulan nama kedai Flaming Steambot bukan Flamingo Steambot..thanks Encik Amin.

11 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics