Followers

Tuesday, July 13, 2010

Kerana filem Twilight Eclipse saya beli novelnya.

Semalam selepas saya pergi tengok cerita Eclipse, saya pergi MPH.
Tujuannya macam biasalah nak mencari novel Lagenda Budak Setan.
Kot2 la ada stok baru sampai.
Mula terujalah sebab ada 4 copy available bila check di sistem MPH.
Tapi bila cari tak jumpa.
Last2, pergi tanya di kaunter service.
Alangkah kecewanya bila pekerja MPH bagitahu buku itu semua sudah di reserve oleh orang lain.
hampesss~

Tak boleh jadi ini?
Kena buat reservation jugalah nampaknya.
huhu~

Bila buku yang dicari tak jumpa.
Sayapun ikut my F turun ke level bawah tengok majalah.
Dia macam biasa akan beli majalah berkenaan kamera dslr.
Masa turun escalator nampak iklan buku Ecilpse.

Akhirnya dapat beli buku Eclipse
Apa lagi, terus mencari-cari buku itu.
Cari punya cari rupanya buku tu MPH letak di ruangan children.
Apa kes letak buku tu di bahagian itu?
Bukankah buku itu dah masuk alam dewasa punya cerita?
Tak faham betul saya.

Sebelum inipun saya beli novel selepas filem keluar.
Sebabnya harga buku sebelum dan selepas tayangan memang berbeza dalam RM10.
Lagipun kalau baca dulu sebelum layan movie tak best.
Tak suspen la kan.
Selain itu jimat RM10 untuk satu buku.
Kalau 4 buku, RM40.
Banyak tu.

Dipendekkan cerita terubat juga kekecewaan tak dapat buku Lagenda Budak Setan itu dengan membeli buku Twilight Eclipse.
Ok la, mahu layan novel pula.
Tukar mode blogging kepada novelling pula daa~

14 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics