Followers

Friday, July 2, 2010

Journey to Utara~bermalam di SP

Kan saya ada cerita yang kami bermalam di rumah abang saudara saya di SP.
Kami sebenarnya first time sampai ke SP dan singgah di rumahnya.
So, tertanya-tanya jugalah di mana dia tinggal.
Ni la rupanya rumah yang diorang sewa.
Dorang tak beli rumah sebab abang saudara saya tu tentera dan sentiasa akan berpindah randah dan diapun tak tahu kat mana dia akan settle down nanti.
Nasib baik isterinya seorang doktor dan tidak ada masalah untuk tukar hospital ikut suami jika perlu pindah tempat kerja


Guess what?
Harga sewa rumah ni hanya RM450.
Rumah yang ada 5 bilik dan 3 bilik air.
Siap ada halaman yang luas di tepinya (nampak tak ada ruang halaman belah kanan dalam gambar bawah ni?)
Harga rumah macam ni di area tu hanya RM180K.
Memang murah kalau nak dibandingkan dengan area KL.
Macam ala2 rumah di Bukit Beruntung kot.

Ni design asal rumah ini.
Memang tak pernah renovate pun.
=)
Kat bawah ni pula rumah jiran depan rumah dia.
Anjing kecil tu kaut menyalak.
Pantang nampak orang depan rumh, mesti di akan menyalak.
Tu nampak tu dia tengah menyalak ke arah kami.
Bising sahaja.

p/s : kan saya dah cakap, rumah besar sampai 5 bilik tapi tinggal berdua sahaja. =)

11 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics