Followers

Saturday, July 24, 2010

Ayahku funny: versi gambar mak!

Ambil cuti semata-mata nak renew insurance.
Tapi, dek kerana gigih mencari pejabat insurance tu kami sesat jugalah hingga tak sempat nak proceed to renew road tax.

Dah pukul 4 baru teringat nak rushing balik.
Sebab bila hari bekerja, pukul 5 orang office dah start sesakkan jalan.
ohh..tak sanggup nak tensionkan diri di hari cuti dengan kesesakan jalan.
Cukuplah masa hari bekerja sahaja.
Dek kerana tak sempat, sayapun minta tolong ayah renewkan.
Dah malas nak beralasan keluar office esokannya semata-mata untuk renew road tax.

Dipendekkan cerita keesokan harinya balik dari kerja saya dah nampak fail geran dan resit insurans terletak baik atas meja.
Sayapun dengan rakusnya check la takut ayah terlupa nak renew.
Check2 terkeluar sekeping gambar yang ayah print atas kertas A4.
Sayapun tanya terus kepada ayah.
"Aik, gambar mak di kebun? Comelnya"

Ayahpun jawab,
"Mak miskin. Rumah tak siap. Dindingpun tak ada. Kesian.."
Kedengaran ada tawa dihujung ayat itu.

Mak yang muncul dari bilik dah malu dengar ayah cakap macam tu sambil berkata,
"huhu.. pergi kebun pakai baju buruk je la..apalah ayah ni kata miskin..
Tengok afzan, ayah kata mak miskin."

Mak mengadu manja pula pada saya.
Akhirnya kami semua ketawa.
Ayah saya kadang bila datang mood dia baik macam gitulah.

Rajin betul ayah saya print gambar tu.
Nampak sangat ayah suka tengok mak macam gitu.
ahaha~

Dah lebih 34 tahun usia perkahwinan mereka.
Sangat adore dengan kemesraan mereka.
Ayah pendiam dan pemalu.
Mak pula peramah dan mesra alam.
Memang saling lengkap melengkapi la mereka berdua tu.
So sweet.
Sayang mak dengan ayah =)

Inilah gambar yang ayah saya print tu.
Memang betulpun cakap ayah saya tu.
Cuma tu bukan rumah kami. Tapi hanya pondok di kebun.

8 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics