Followers

Saturday, July 10, 2010

Journey to Utara~ hantar adik pergi IKM -4

Sesi pendaftaran yang habis pukul 4 itu bukan bermakna berakhirnya penyeksaan.
Ok, sebetulnya penyeksaan saya dengan family member yang lain sudah habis tapi adik punya yang tak habis lagi.

Apa pula problemnya?
Bukankah sesi pendaftaran sudahpun tamat dan adik sudah boleh angkut barang masuk bilik.
Haaaa...disebabkan dia antara yang terlewat habis mendatar, ada sesuatu yang menanti dia selepas kami keluar dewan.

Adik kata kena pergi Koperasi untuk ambil beberapa barang yang telahpun dibayar masa daftar.
Kamipun melilau mencari di manakah koperasi IKM Sik ini?
Setelah rasa macam confident sahaja takkan jumpa kamipun terus bertanya kepada pelajar=pelajar yang berkeliaran di area tu.
Malu bertanya kan sesat jalan.
So, bila tak malu barulah jumpa jalan lurus.

Bila sampai sahaja di situ adik kaunter koperasi itu bagitahu ada barang yang tak dapat diberi sebab kehabisan stock.
Rasanya ada 2 barang yang adik tak dapat iaitu beg dan juga bantal.
Kasihan adik saya.
Disebabkan lambat sikit sahaja stok bantal dah habis.
So, dia kena tunggu petang sikit lagi (padahal masa kami tuntut barang itupun dah pukul 4.30 camtu) untuk tuntut beg da bantal.
Nasib baik baju dan topi ada.
Boleh terus pakai untuk program orientasi.

Habis bab itu, kamipun sama-samalah tolong bawa barang dia yang agak banyak itu ke bilik.

Semangat semua orang nak angkat barang-barang adik dari kereta ke bilik
di bawah bangunan (koridor) kelihatan senior2 adik saya yang akan membantu student baru untuk cari bilik.Rasanya mereka ini facy orientasi.
Lagi sekali malang tak berbau.
Sebagai orang last masuk bilik, dia dapat locker yang tak boleh nak di kunci. Lock dah tercabut (berlubang sahaja terpaksa cari mangga dan rantai kalau nak kunci).
Nampak tak locker tu tak ada ciri-ciri keselamatan langsung. tempat kunci berlobang pula tu.

Dan yang terbaiknya, katil diapun tak ada.
Alahai...kasihan adikku.
Jangan salah faham, tu bukan katil dia. Katil dia sepatutnya diruang kosong sebelah kanan locker tu.

Patutlah masa masuk bilik rasa pelik sebab locker ada 4 tetapi katil ada 3 sahaja.
Tak apalah. Malam nanti mesti katil akan ada juga.
=)

Lepas hantar adik, kamipun bersalaman sambil berikan ucapan-ucapan terakhir sebelum balik meniggalkan si kecik tu untuk berjuang menimba ilmu.
Doa kami adik akan belajar dengan bersungguh-sungguh serta memperolehi keputusan cemerlang di IKM ini.

p/s : sudah 2 minggu dia belajar hidup berdikari jauh di Sik, kedah nun. Semoga dia kuat untuk hadapi dugaan hidup sendiri.

p/s : Alhamdulillah, akhirnya saya ada peluang untuk ke gengblogger gathering tapi tak dapat lama2 la. Tak kisahlah janji saya dapat pergi. Kepada yang join juga, jumpa di sanaaaa..

3 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics