Followers

Wednesday, July 21, 2010

Banyak pula petua mereka dapat di Nuffnang Sharing Session



Event yang saya tak pergi. Oh, rupi tak apply to join
Ohh..
Dalam hati ini adalah terdetik rasa menyesal.
ohh..menyesal tak apply to join Nuffnang Sharing Session di Pak Li Kopitiam.
Ramai juga blogger-blogger yang join termasuklah KakInaKL yang saya betul-betul mula kenal masa Gathering GengBlogger yang baru lepas.

Bila terbaca pasal ini di blog KakIna, rasa teruja pula sebab semasa sesi tersebut, saudara Eyriqazz yang jadi guest blogger masa sesi tersebut memang superb peramah dan tak lokek untuk berkongsi segala pengalaman yang diperolehi sebagai blogger daripada newbie sehinggalah jadi blogger berjaya sekarang ini.
Terkagum sebab dia hanya ambil masa 1 tahun untuk mengecapi apa yang diimpikan oleh para bloggers yang join nuffnang.
Bak kata orang,
Mana nak dapat sagu kalau tak dipecahkan ruyungnya.
Mana nak dapat apa yang diimpikan kalau tak berusaha.
haha~

Lepas ini kalau nuffnang ada buat event, saya akan try untuk join.
Kalau tak berjayapun tak apa.

Orang yang berjaya ialah orang yang tidak berputus asa apabila dia gagal.
Orang gagal pula ialah orang yang berputus asa sebelum mencubanya.
So, renung-renungkanlah diri sendiri.
Bak kata orang lagi, gagal itu punca kejayaan.
Orang yang berjaya tanpa pernah gagal takkan rasa nikmatnya kejayaan itu =)

Adoi, melalut ke lautlah hari ni.
Hajat nak share apa yang saya dapat daripada entry-entry mereka yang tak lokek ilmu ini membuatkan saya bersemangat untuk menghasil entry yang terbaik.
Biar sikit asalkan berkualiti.
Dan kenalah mindset berblog tu bukan sebab nak popular atau nak kejar duit.
Tapi, sebenarnya mengejar kepuasan menghasilkan entry yang orang suka.
Err..tapi sekarang ini entry saya ini berkualiti kah?
(bertanya dan bermuhasabah diri sendiri..huhu~)

Kalau nak baca details pasal tips-tips untuk berblogging oleh bro Eyriqazz dan tips-tips untuk nuffnang bolehkah baca terus di link KakInaKL ni. Lengkap beb dan berbaloi-baloi!
Eyriqazz sendiri ada buat entry khas dan share secara details petua-petua berblogging yang hebat .Klik Eyriqazz tips part 1 dan juga Eyriqazz tips part 2 untuk tahu lebih lanjut.

p/s : oohh..kesilapan yang tak disengajakan telah berlaku dalam Entry Gathering GengBlogger, serius ingat dah letak semua link member2 yang kenal di sana tapi macam manalah boleh tak perasan Longhaffiz aka Perantau London punya link tak ada.
Haiihh...sorry bro jangan sedih-sedih.
Saya tinggal link kat sini orait tak?

10 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics