Followers

Tuesday, July 6, 2010

Nescafe Ipoh White Coffee memang terbaik!

Saya sejak beberapa bulan lalu dah macam addicted dengan kopi putih jenama nescafe ni.
Bukan saya sahaja, malam mak, ayah, adik dan abang ipar juga suka minum air ini.
Tiap2 bulan mesti beli 2 pack.
Kadang2 2 pack pun tak cukup.
lihatlah, ada 2 bag nescafe ipoh white coffee = 30 sachet. Kadang2 tengah bulan kena beli lagi.
Saya boleh minum secawan sahaja.
Kalau tak, tak tidur malam la jawabnya.
Susah pula nanti nak jadi pekerja berdisiplin kalau tidur lewat..
Tidur lewat kira nasib baik juga la daripada tak tidur langsung sampai ke pagi.
Datang kerja esokkannya sure jadi 'weng'.
Langsung kena cop 'lalok' pula nanti.
1 sachet untuk satu gelas besar ini ok. Kalau tak,, kurang umph!
Coffee ni memang sedap la.
Cukup rasa.
Tak manis tapi tak tawar.
Yang sedang2 sahaja.

Hampir setiap hari akan buat bila rasa macam ngantuk cepat sangat.
Atau bila rasa 'lapar'malam2. Boleh buat petua untuk diet ni.
Sebab bila minum ni tak rasa lapar dah.
Betul..(mungkin certain orang kot baru mujarab for diet..)

Nah hari ni disebabkan rasa macam nak kunyah2 tapi tak ada apa yang available untuk dikunyah, maka saya buatlah air ini.

Dah siap dihidang di depan PC. Bersedia untuk blogging.

Saya cakap hampir setiap malam saay minum air ini tapi tak adalah tiap2 malam.
Mengikut keperluan 'mata' dan 'perut' la.
Keperluan mata = tahan mengantuk.
Keperluan perut = tahan lapar.

Jom pekena satu gelas ok! masyukk..

4 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics