Followers

Monday, July 19, 2010

Novel Lagenda Budak Setan : Edisi Terhad

Beberapa hari lepas saya ada bagitahu berkenaan buku Lagenda Budak Setan yang dah rebatch sempena 25 tahun penerbitannya.
So hari ni saya nak reveal la rupa buku tu kan.
Itupun kalau ada yang nak tahu la.
hehe~
Kalau rasa macam dah tahu atau tak tak na tahu bolehlah scroll ke bawah untuk baca entry pasal tips bercinta.
ahaha~

Actually, sehari seleps confirmation email from mphonline diterima parcel buku itupun sampai.

Lepas dah buka parcel tu secara tak berapa berhemah, sayapun check la rupa buku dan juga surat cinta resit pembelian.

Official resit ini penting sebagai bukti dan juga boleh guna untukkurangkan income tax.
=)

Ahaaa..inilah dia cover dia..Actually hanya cover luar ni sahaja edisi terhad.
Tapi di dalam itu edisi 2005 sempena 20 tahun penerbitan novel Lagenda Budak Setan ini.

Bila cover tu dibuka, barula dapat tengok rupa buku ini.
Kan saya dah cakap, buku ini warna biru.

Terbitan batch 2005 ini ada cetak juga sijil yang Ahadiat Akashah terima daripada Malaysia Book of Record sebagai most Published malay novelist yang diterima masa tahun 2001 dahulu.
Dalam sijil ini hanya mencatat 55 novel.
Tapi sebenarnya menjelang 2005, dia telah menghasilkan 71 novel.
Banyaknya. Nanti saya nak cari lagi koleksi novel Ahadiat Akashah ini la.

Sekarang ini baru menghabiskan 252 mukasurat daripada keseluruhan 662 mukasurat.
Ada banyak lagi yang perlu dibaca.
=)

p/s : ada orang kata Lagenda Budak Setan ini digarap oleh Ahadiat Akashah berdasarkan kisah hidup diri dia sendiri. Betul ke ye?

11 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics