Followers

Sunday, July 4, 2010

Journey to Utara~ hantar adik pergi IKM -1

28/June/2010..
Pagi yang indah lagi permai..
Masih di rumah abang saudara di SP..

Semua orangpun macam tak nak lepaskan katil, bantal dan selimut.
Dah lepas Subuh pun pergi bantai tidur balik.
Sayapun dah pukul 8.30 pagi barulah segar sikit.
Terus pergi mandi dan bersiap.
Alih-alih lepas mandi saya pergi sambung tidur baik.
Tapi tak sempat lelap dah kena sergah dengan mak.
Jadi, bangunlah bersiap.
Tak lama lepas itu kami semua turun ke tingkat bawah.
Ye, tuan rumah bagi tingkat atas (yang ada 3 bilik tu untuk kami anak beranak tidur).
Mereka tidur di bilik bawah.
Baik betul hati mereka kan..?

Turun-turun sahaja sarapan pagi dah terhidang.
Adik saya orang first serbu dapur.
Nampak tu laju sahaja dia jalan ke arah dapur.
Bini tuan rumah dah masakkan kuey teow goreng untuk kami.
Dia awal-awal dah keluar pergi kerja.
Maklumlah doktor di hospital kerajaan.
Kenalah pergi hospital ikut time.
Lepas makan2, kamipun mulalah memunggah barang2 adik daripada kereta kami ke kereta abang saudara kami aka tuan rumah.
Dia cakap better bawa kereta dia sahaja.
Kereta Civic 2.0 siapa nak tolak kan.
Lagi gembiralah kami dapat merasa naik kereta tu.
haha~
Dalam masa sesi punggah memunggah ni sempat lagi snap2 gambar motor abang saudara saya tu lagi.
Kali ini dia sudah naked. Tak pakai baju.
So, layankanlah sekeping gambar dia ni ha.

Punyalah gembira dapat gak bergambar dengan dia ni.
Macam bergamabr dengan pujaan hati pula.
Nak beli sendiri memang takkan la.
haha~

p/s : uik, tak habis lagi ni. Kena tunggu next episod pula dah.
p/s : tadi pi tengok Knight and Day yang dibintangi oleh Cameron Diaz dan Tom Cruise..memang puas hati tengok cerita ni. mabeles2. Hampir penuh panggung tadi.

9 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics