Followers

Wednesday, June 30, 2010

Keretaku dah 100% pulih.

Sejak dapat tahu ada problem pada kereta, memang saya rasa risau.
Sejak bawa balik dia dari bengkel lagi masalah tu dah dikesan tapi sebab saya ambil kereta tu pun sabtu.
Dan orang perodua tu kata kena check masalah tu masa service sebab still under warranty kan.
Kenapalah dia tak terus check sahaja sebelum saya datang ambil sebab dorang sendiripun dah maklum problem tu kan.
Nak tunggu juga saya datang ambil baru nak ceritakan problem tu.

Nak service time tu juga memang tak boleh sebab dah full booked.
Kena pergi hari lain.
Hari lain tu maknanya memang semalam la.
Isnin saya still di Kedah kan.

So, semalam pergilah service kereta.
Saya siap minta service adviser tu dengar terus explanation daripada my F pasal problem kereta tu sebab saya sendiripun tak reti pasal technical term yang dia gunakan.
Lepas tu saya tinggal sahaja kereta tu sebab office dekat.
Berjalan kaki hanya makan masa 10 minit sahaja.

Petang dekat pukul 3 baru boleh ambil kereta tu.
Dan orang service perodua tu kata dia dah repair bahagian yang ada problem tu dan ia free sebab under warranty.
Lepas settle semua saya balik dengan hati yang lega.
Kereta dah pulih sepenuhnya.
Harap2 kereta ni tak ada problem lagi.
Saya tak mahulah kereta baru sahaja beli dah ada problem.
huhu~

p/s: problem kereta tu ada kaitna dengan auto ON OFF Aircond.

27 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics