Followers

Sunday, June 13, 2010

Journey to Lumut~

Sebenarnya semalam saya ke Lumut.
Menghadiri jemputan perkahwinan sahabat di sana.
Bukan betul2 di Lumut tapi terletak berhampiran jambatan Sungai Perak.
Lupa la pula nama tempat tu.
huhu~
Dari situ nak ke lumut kira2 44 km lagi..

Gerak lewat pagi, kami sampai di Tanjung Malin untuk jemput seorang kawan yang akan join juga journey ni.
Perjalanan pergi lancar walaupun kami hampir tersesat.
Maklumlah, map lupa nak bawa dan hanya mengharapkan direction daripada kawan2 yang tahu jalan nak ke sana melalui telefon.
Nasib baiklah ada yang sudi hulur bantuan.
Kalau tidak tak sampai kot kami ke rumah pengantin.

Kami sampai kira pukul 3.
Majlispun dah hampir penghujung.
Pengantin lelakipun dah melepak di meja tetamu melayan sembang dengan kawan2.
Tapi nasib baik makanan masih banyak.
Dan for sure makanan orang kampung memng terbaik.
Ada ayam masak merah, daging masak rendang (kalau tak silap), gulai nangka, dan kerabu nangka (semua nangka nampaknya).

Selepas makan, pengantin ajak masuk rumah.
Ada sesi bergambar.
my F dengan kawan yang dari Tanjung Malim tu memang gila ambil gambar.
So, selain kami bergambar dengan pengantin.
Mereka berduapun sibuk jadi photographer bidan terjun.
Ada la sikit gamabr yang saya boleh share. Ini yang belum edit.
Sorry ye my F, saya upload sikit =)

Ni lah pengantinnya. Tema mereka hitam dengan merah.
Sebenarnya nak fokus pada nama pengantin. Comel pula penyepit merah tu kan.

p/s : ini baru permulaan hari kami yang panjang. Tunggu nest entry kalau nak tahu. hint nya kami sampai rumah kul 3 pagi.

13 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics