Followers

Monday, June 21, 2010

Ragam Peminat bola bila Piala Dunia~

Macam2 ragam bila Piala Dunia (WC) datang...
Saya cuma nak share 2 jenis ragam orang je..
Since tahun ni perlawanan bermula seawal 7.30 petang..
diikuti pula 2nd game pada pukul 10.00 malam..
dan yang terakhir game pukul 2.30 pagi..
Memang mencabar betul jadual game tahun ni kan untuk penonton di Malaysia.

First..


Bagi yang ada Astro di rumah..
Tiap kali kul 7.30, semua dah terpacak depan TV.
Game apepun layan je ramai2.
Maghribpun tak ada zikir2 panjang lepas solat.
(isk2, tak baik betul..)
Game pertama ni saya yakin ramai dapat ikut =)

Bila 2nd game mahu start ada 3 pula golongan..
Satu... yang skip game ni tapi tengok game 2.30 pagi..
Orang ini akan isyak lepas 1st game dan terus je tidur.
Lepas tu bangun 2.30 pagi untuk layan game terakhir.
Golongan ini jenis yang memilih game. Selalunya game yang hebat2 dibuat masa 2.30 pagi.

Dua... yang layan game ni dan terus tidur tanpa layan game 2.30 pagi..
Orang ni akan isyak lepas game ke dua sebelum masuk tidur sampai ke subuh.
Golongan ini jenis yang tak memilih game dan lebih sayang kerja/waktu tidur berkualiti daripada WC.
Tak sanggup nak ganggu masa tidur supaya dapat pergi kerja esoknya dengan wajah segar.
Peminat WC tapi tak berapa tegar la berbanding golongan yang terakhir ni.

Tiga... yang layan semua game sekaligus..
Isyak biasanya bila game pertama tamat sementara tunggu game ke 2.
Kadang2 tunggu habis 2nd game baru Isyak..(optional la)
Pastu, terus stay up sampai habis game terakhir.
Golongan ini ialah peminat tegar WC dan mungkin sanggup ambil cuti semata-mata untuk layan WC)

Second..

Bagi yang tak ada Astro dan tengok di kedai mamak..

First game tu tengok lepas solat Mahgrib.
Pergi kedai mamak, order makan malam.
Sekadar roti kosong sekeping dan teh tarik segelas.

Tak berganjak lepas game pertama tamat.
Untuk jaga hati tokey kedai, order segelas lagi teh tarik.
Makan tak dah.
Layan 2nd game sampai lewat malam.
Pastu balik tidur (ini bagi yang kerja esoknya dan sayang tidur daripada WC)
--> sama macam golongan pertama dan kedua yang layan di rumah..

Ada yang stay lagi di kedai mamak,
Tunggu game kedua.
Sementara tu order pula kopi (untuk tahan mengantuk).
Makan tu optional la.
Ada yang makan juga sebab terasa lapar.
Ada yang tak makan taku ngantuk.

Lepas game habis terus balik tidur.
Bagi yang jenis ingat agama tu, isyak dulu baru tidur.
Bagi yang 'lupa' tu mungkin terus tidur sampai subuh pun ter 'miss'.
--> sama dengan golongan ketiga yang layan di rumah..

Cukuplah saya bagi yang 2 tu sahaja.
Kalau ikutkan ada banyak lagi termsuklah yang layan guna broadband internet (kalau laju la)..
dan ada jugalah yang layan secara live di Afrika Selatan (ni lagi gempak!)

p/s : nasihat saya, WC tu nak layan,layanlah.
Tapi solat tu jangan dilupa. Adios~

3 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics