Followers

Sunday, June 27, 2010

Anne Ngasri dan Wafi bercerai talak 3!

Gambar dipetik daripada HM

Kan kecoh pasal Anne atau nama betulnya Nasriah Ngasri dengan Wafi ni di mahkamah .
Erm, semalam saya terbaca dalam paper HM yang dah confirm Wafi dah lafaz cerai 3 kali pada Anne.
Sebelum ini hanya dua lafaz yang jelas manakala lafaz pertama berbentuk taklik masih diteliti.
Tapi, kelmarin mahkamah dah sah kan lafaz itu.
So, jadilah talak 3.
Kalau nak kembali semulapun agak payah la kan.

Apapun berita ini amatlah menyedihkan saya dan juga ribuan orang yang adore dengan kebahagiaan mereka.
They are so sweet together tapi jodoh pertemuan ajal maut semuanya bukan di tangan sesiapa jua di dunia ini melainkan hanya milikNya.
So, harapan saya mereka berdua dapat bekerjasama untuk memelihara anak2 mereka tu.
Dah la Anne pun sedang pregnant sekarang kan.
Sebagai ibu tunggal kepada 2 anak dan kini sedang mengandung pula anak ketiga tu memang besar dugaannya.
Semoga Allah beri kekuatan kepada Anne untuk hadapi semua ini.

Kitapun tak pasti apa cerita di sebaliknya.
Hanya mereka berdua dan Allah SWT sahajalah yang tahu.
Seperti yang selalu kita dengar, tak ada orang yang nak berkahwin untuk bercerai.
Semuanya berkahwin untuk hidup bersama sehingga ke akhir hayat kan tapi kalau dah ditakdirkan jodoh tak panjang, tetap akan berpisah jua.
Semuanya bersebab dan ada hikmah disebaliknya.

p/s : kawan saya kata dugaan lepas kahwin memang hebat dan kalau jenis yang tak kuat mudah sahaja tewas. Kuat tu dari segi tahap kesabaran, kesefahaman dan kena selalu bertolak ansur.
Wallahu'alam.

13 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics