Followers

Tuesday, June 8, 2010

Burger Terbesar di Dunia.

Actually ni lah yang saya jumpa masa godek2 cerita pasal dunia kat kosmo.
Hajat nak tahu update pasal Gaza.

Tup2 tersangkut kat artikel ni.
terujakah tengok burger besar ni. Sebulanpun kenyang kalau makan burger besar ni.
haha~

Rekod burger terbesar dunia


GAMBAR menunjukkan hamburger 81 kilogram.

SYDNEY - Kafe Sydney di Australia mendakwa berjaya memecah rekod dunia setelah ia menghasilkan burger gergasi berinti daging lembu seberat 81 kilogram (kg) yang mengambil masa 12 jam untuk disediakan kelmarin.

Burger gergasi itu dimasak oleh dua pemilik kafe berkenaan, Joe dan Iman El-Ajouz di bandar ini dengan berat keseluruhan 90 kg sekali gus menenggelamkan rekod sebelum ini, 84kg yang dicatat di negeri Michigan, Amerika Syarikat.

Burger tersebut mengandungi daging lembu, 120 biji telur, 150 kepingan keju, 1.5kg lobak, 2.5kg tomato dan 2kg salad dengan dilapisi sos istimewa dan roti ban gergasi. - Reuters

sumber : kosmo online

Dengan berat burger yang macam berat lelaki dewasa yang badan sedang2 ni, maka siapa yang mampu nak makan burger ni sorang2?
Diorang buat display je ke atau potong kecil bagi orang makan?

p/s :uu..tiba2 rasa macam nak makan burger pula.

18 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics