Followers

Tuesday, June 8, 2010

Kenduri kendara Bulan Jun -Part 1

Sabtu lepas saya pergi kenduri one of my fren (actually my F schoolmatetapi accidentally jadi kawan) di Putrajaya.
Agak grand la juga majlis yang saya pergi ni.
Fakta2 yang saya nak share pasal majlis kahwin my fren Harizah ni dan kaitan dengan majlis yang grand ialah;

1) Sebab kawan saya ni anak seorang lecturer. Diapun bakal2 juga tu. Ambil TESL (rasa dah grad)..masa belajarpun dia dah boleh pakai gen 2 CPS baru(mesti geng2 orang berada la ni kan).

-->ada kena mengena ke dengan ke 'grand'an majlis..? entahlah =)

2) buat di dewan yang agak gah jugalah decorationnya. Saya bayangkan kosnya mesti mahal.
dan tetamunya memang tak ramai (buat majlis yang panggil orang2 tertentu sahaja kot). Kami siap boleh lepak kat meja sampai berjam-jam tanpa gangguan. Tak ada masalah seat tak cukuppun walaupun bilangan mejanya tak banyak.

-->yang ni mungkin ada kena mengena sebab dia tak jemput orang secara 'tangkap muat' and betul2 selected (ececeh..agaknya la padahal ramai yang tak dapat pergi sebab semua dok pening kepala terlalu banyak kenduri kawen yang dijemput hari tu).
Assumption saya yang tak tahu betul ke idak, dia buat majlis yang macam tertutup tapi taklah tertutup sangat. haha~

3) Saya sampai masa pengantin nak masuk dewan jadi kamipun sama2 mengiring pengantin.
wahhh..kalah sedara mara beliau.malu sikit di situ.kuikui..

-->point ni pun tak ada kena mengena dengan ke 'grand'an majlis dia.

4) Masa dia dah naik pentas tu, Sayapun start duduk dan ambil makanan. Paling suka air dia.
Air lemonade. sedap sangat. sanggup pi ambil lagi walaupun makanan kat luar dewan sementara makan pula dalam dewan. Daripada start kami makan sampailah habis dan siap2 borak2 lagi acara merenjis tak habis2..ramai datuk2 dan datin2 pula tu.

-->yang ni paling terserlah. sebenarnya kasihan pada pengantin yang dah berkeriuk kelaparan sebab terlalu ramai orang2 kenamaan yang nak menepung tawar merenjis bagai.

Cerita pasal kahwin memang ramai nak kahwin tarikh 06/06 sebab mungkin number tu number bertuah kot. (iye ke?) ataupun number tu cantik. Begitulah juga dengan artis. Aziz M Osman tiba2 kahwin dah. Actually saya ni lambat sikit pasal gosip2 terkini. So, agak terkejut la bila dia kahwin. Harap2 yang ni tak adalah problem. Agaknya pak ajis kita serik nak kahwin dengan janda pasal kes dulu tu. Terus dia pilih anak dara.


tahniah pak Aziz kita sebab dah bertemu jodoh dengan Puteri Lily. Wow, katanya bini dia ni muda setahun daripada usia anak sulungnya.

P/s : gambar tak ada sebab gagal bawa kamera masa tu. Akan minta belas ehsan daripada pengantin baru. Dah dapat saya upload sini.haha!=)

P/s: oh ya, part 2 saya nak cerita pasal majlis kenduri pada tarikh yang cantik 06/06..
Ada gak ceritanya. tunggu daaa~

13 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics