Followers

Thursday, March 4, 2010

Cuti-Cuti Malaysia : Sabah ba~ versi intro

Intro punya picta : 1st Boarding Pass seumur hidupku.
sila maafkan tahap kejakunanku itu.=)


Setelah seminggu tak menghadap blog secara real (layan scheduled post sahaja..)
Kali ini saya kembali..
Dengan macam2 perkara2 indah, tak indah, pahit, payau, manis, masin, masam sepanjang 6 hari di Sabah..

Secara amnya, biarlah saya cerita rentetan episod percutian saya di sana..
Kata intro kan..haha~

1st day : 24/Feb/2010

Kami naik flight ke Kota Kinabalu (KK) pada pukul 9.25 malam..
Sampai di KK pada pukul 12.30 malam (anggaran sahaja..lupa daa..)
My sis dengan husband dah tolong check in hotel untuk kami.
Jadi, kami terus ke Winner Hotel menaiki 2 kereta. (dua2 kereta saudara mara husband my sis)
Aktiviti terhad sebab dah lewat malam.

2nd day : 25/Feb/2010

Masa banyak dihabiskan di KK. Bershopping dan makan2 sahaja dari pagi membawa ke malam.

3rd day : 26/Feb/2010

Check out hotel dan terus ke Kundasang pula.
Sempat pergi ke Kolam Air Panas Poring.
Minum2 pula di Pekan Ranau.
Bermalam di Kundasang.

4th day : 27/Feb/2010

Check out chalet di Kundasang.
Sempat ke Kinabalu Park sebelum ke destinasi tujuan sebenar Kota Marudu.
Sampai di Kota Marudu sudah..kami bermalam di rumah FIL my sis..

5th day : 28/Feb/2010

Majlis Perkahwinan my sis berlangsung..
Sampai ke malam meriahnya.

6th day : 1/Mar/2010

Pergi Kudat pula..
Jalan2 melawat pantai dan "tanjung simpang _____ " (apa entah lupa pula namanya)
Tetap bermalam di Kota Marudu.

7th day : 2/ Mar/2010

Last day di Sabah..
Bertolak ke KK semula.
Sempat membeli belah buat kali terakhir.
Naik flight pukul 8.00 malam.
Sampai semenanjung 11.30 malam..(anggaran jugalah ini..)


Ini adalah serba ringkas rentetan perjalanan kami di Sabah.
Tunggu part seterusnya kalau nak tahu pengalaman menarik di sana yerp =)

p/s : pada sesiapa yang duduk di Sabah, tahulah betapa banyaknya masa kami habis di dalam kereta sepanjang 6 hari di sana. Huish..tapi tak apa sebab puas berjalan-jalan kenal tempat orang.

p/s/s : betul kata orang memang berlaku kejutan masa di sana... Mana taknya, kul 6.30 pagi dah terang bederang..
kul 6.30 petang dan gelap..=)

18 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics