Followers

Friday, March 5, 2010

First time naik flight dengan mode teruja dan jakun

First full entry pasal trip pergi Sabah.
Seriously saya tiada pengalaman naik flight apatah lagi dengan urusan2 yang perlu dibuat sebelum naik kapal terbang dan selepas itu.

So, saya memang tanya detail pada yang pakar..
Siapa lagi kalau bukan my sis..
Bukan ayah dan makcik tak pernah naik flight tapi mereka tak pernah buat urusan check in dan check out.
Jadi, sayalah yang bertanggungjawab.
Saya siap tanya dia anggaran masa untuk register dan check in luggage semua sebelum masa penerbangan..

Alhamdulillah urusan berjalan lancar hasil daripada kaedah 'tiru orang depan'..
Maknanya tiru sahaja apa yang orang terdahulu buat..
haha~
Diorang pergi scan luggage, kami pun tiru..
Diorang pergi ke kaunter untuk timbang dan check in luggage, kami pun tiru juga..
Lepas itu, kami masuk betul2 masa boarding yang tertera kat boarding pass.
(padahal boleh sahaja masuk terus selepas urusan check in)
Nasib baik sempat gak merakam kenangan sebelum naik kapal terbang..

dari kiri makcik, mak, ayah dan saya..semangat2..
Ini si adik pulak nak bergambar..
Malang sikit sebab saya tak dapat seat tepi tingkap.
Tak dapat menikmati keindahan panorama lampu2 di daratan masa berlepas dan mendarat..
yang dapat hanya mak saya dan makcik..
Saya berada di seberang. Kerusi seberang. Tak best.huhu~
Nampak tak bukan main ceria lagi mak duduk di tepi tingkap tu
makcik sayapun sama..

Saya? tercampak ke hujung dunia..huhu~
Saya sempat tidur walaupun masa dalam flight tak lama.
Semua serba gembira dan ceria sahaja macam dah selalu naik kapal terbang sahaja.
=)

Bila kapal terang dah landing, kamipun geraklah turun.
Pergi kutip luggage2 kami tu sebelum check out daripada airport.
Sampai2 sahaja luar my sis dah menanti.
Masa keluar tu tiba2 terimbas pula cerita2 di TV.
Ada orang yang buat sepanduk tulis nama orang yang di tunggu-tunggu.
hehe~
(tetiba rasa macam pergi oversea. bolehlah..over the sea gak kanKL - Sabah..)

Ok, tutup cerita kejakunan kami first time naik flight.
Next, saya akan story berkenaan hotel dan Bandaraya KK pula..

20 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics