Followers

Saturday, March 27, 2010

Kalau salah cakap, diorang tulis~

Korang pernah tak tersilap cakap atau tersasul perkataan masa bersembang dengan kawan2.
Kat office saya sekarang ni pun ada buat satu fail untuk tulis kalau2 ada sesiapa yang tersilap cakap.
Dulu dah buat tapi stop sebab clerk yang bertanggungjawab untuk update fail tu dah berhenti.
Sekarang ni kami dah dapat clerk baru.
Tu yang fail tu ON semula.
Bukan setakat tersilap cakap, kalau tersilap taip email pun kena.

Tadi jalan2 blogwalking di blog Ynaa..
Dia ada post pasal satu group dalam facebook.
Nama group ni Persatuan Salah Cakap.
Jomlah jengah situ kalau nak bergelak ketawa kan.
Sayapun terus joinlah group tu.

Kat dalam itu ada satu shout yang bagi tahu berkenaan blog berfungsi untuk update cerita orang yang salah cakap.
Ni ha link nya KALAU SILAP CAKAP, KAMI TULIS.
Kalau nak sambung gelak boleh terjah link itu pula..
Blog ni pun saya dah follow..

Jom gelak2..k
Experience salah cakap ada.
Baru beberapa hari lepas member saya silap cakap.

Ayat salah : "Dia tu memanglah banyak pregnant, sebab dia MC..."
Ayat betul : "Dia tu memanglah banyak MC, sebab dia kan pregnant.."

Nama suspek, saksi dan lokasi dirahsiakan..=)
Yang suspek tu bukan saya k..

lagi satu baru je berlaku tadi..

" jang, mak nak tengok channel BHO"
"BHO?"
"Eh, HBO..Nak tengok cerita perang2.."

K lah..
Layankan sahajalah

3 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics