Followers

Thursday, March 11, 2010

Cuti-Cuti Malaysia : Sabah ba~ versi di shopping di KK

Kali ini saya cerita pasal shopping2 di KK..
KK ada banyak tempat yang boleh dikatakan syurga 'mutiara'.
First, di Pasar Filipina..
Secondly, di Pasar Malam berhampiran..
Dan, ada juga kedai2 yang jual tapi harganya sedikit mahal la..

Kami keluar dlaam pukul 1 selepas solat zohor..
Di sini waktu Zohor awal sejam iaitu kira kul 12.30 tghari berbanding dengan semenanjung..
Hotel Winner tu terlalu selesa sampai semuapun layan tidur sampai tengahari..
Gambar ni di snap lepas kami puas membeli belah dan window shopping di deretan kedai di bandar KK..
Semuanya muka ceria sebab dah pekena lunch di kedai makan berhampiran..

Ni on da way nak ke Pasar Filipina.
Tak jauhpun lagi..jalan sikit sahaja lagi sampailah..
Tertarik dengan signboard toilet tu..
Di mana2 pun saya boleh nampak signboard ni..
Mak saya sedang rambang mata untuk pilih barang2 yang nak di beli...
tangan pegang benda lain, mata tengok benda lain..
haha~
Tips kalau nak bershopping di sini.
Jangan tertipu dengan harga yang tertera di tag pada barang yang dipamerkan..
Sila tanya pada tuan kedai harganya dan try minta kurang..
Sebab selalunya harga sebenar hanya separuh daripada harga yang dipamerkan..
Semua kedai sama sahaja..

Selepas dah penat ronda2 dalam pasar tu sambil beli belah apa yang patut, kamipun keluar.
Nampak tu mak saya dah siap pakai terus rantai mutiara yang baru dibeli..
Semangat2..=)

Akhirnya kami selamat sampai ke hotel setelah berjalan hampir 10 minit sambil cuci2 mata tengok2 barang di deretan kedai2 tu..
Tapi seriously, barang2 berasaskan kain macam baju, seluar and tudung di sini mahal..
Baik beli di semenanjung sahaja.
Ayah saya ada beli buah mangga dan langsat tapi rasanya agak masam..
Berkerut jugalah muka nak menghabiskannya.

p/s : mak saya tu tak larat sebenarnya tapi shopping punya pasal gagah dia jalan..

9 comments:

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics