Followers

Monday, March 8, 2010

kesesakan jalanraya waktu pulang kerja hampir tiada mulai hari ini

Semangat berkobar-kobar nak balik kerja walaupun hujan lebat akan mengakibatkan jalan sesak..
Macam biasa bila hujan kereta akan jadi slow dan menjarak antara satu sama lain..
Hari ni drive dengan keyakinan tinggi jalan akan smooth..

Muka tenang sahaja keluar office..
Tapi, tidak seperti biasa..
Masuk sahaja highway, jalan dah sesak..
Jauh lagi nih nak sampai tol..
kena lepas 2 flyover nih..

Muka masih tenang..
Mungkin sebab hujan lebat..
Jalan sesak la sikit..
Lepas satu flyover, jalan masih sesak..

Muka dah kurang tenang..
Dah mula pikir, adakah sebab 'rancangan nak kurangkan kesesakan' tak menjadi..?
Ohhh..tidakkk...
Cuba bertenang semula..
Mmebayangkan yang baik2 sahaja..
Mula mencari alasan lain..
Arghhh..mungkin juga sebab 'rancangan' tersebut la keadaan sedikit sesak..
Nanti selepas tol akan legalah..
Aambil doa tadah tangan ke langit..
Muka penuh harapan..

Akhirnya, selepas berhempas pulas meredah jam merentasi flyover ke 2 dan tol, akhirnya saya dapat guna buat pertama kalinya 'rancangan' itu iaitu 'Jalan Kontra' yang dibuka untuk bawa kami close to our destination without sangkut dalam jem..(nak explain lelebih pun tak reti..)
Alangkah leganya sebab jalan selepas itu sangatlah smooth..
Dari jalan kontra tu saya boleh nampak jalan biasa yang pernah saya lalui sebelum ini..
Macam biasa..sesak sangat2..
Lega, terima kasih Kementerian yang berkaitan sebab berjaya juga dapat solution (even tak dapat elak kesesakan secara menyeluruh..)..

Harap2 esok dan hari ankan datang akan jadi lebih baik..
aaaminnn~

10 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics