Followers

Thursday, March 18, 2010

AF8 best ke ek?

gambar ceduk from murai.com.my

Sekarang ni kecoh pasal AF8..
Dah 8 tahun rupanya usia AF..
Masih releven lagi kata mereka yang berkenaan..
Walaupun pada hakikatnya dah terlalu banyak realiti TV program yang kononnya memeriahkan dunia seni yang nak berkembangpun takat di takuk tu je..(dalam negara sahaja..)
Walau dah banyak artis2 dihasilkan daripada bermacam2 program realiti ini, berapa kerat sahaja yang kekal bertahan..
Dan berapa ramai sahaja yang dapat anugerah sampai di luar negara..
Macam Siti, Aizat, dan lain2 yang saya tak berapa ingat namanya..
Err..Mawi ada tak menang anugerah luar negara? Ingat2 lupa lak..

Kenapa ye?
Adakah mereka tak cukup talented..?
Tidakkah rasa macam pembaziran sahaja..
Produce banyak2 tapi sikit sahaja yang berjaya...
Mungkin sebab dunia artis dah terlalu padat dan terlalu ramai sampai terpaksa bersaing sesama sendiri..
Memang susahlah nak survive kan kecuali kalau pandai cari peluang..

Kepada sesiapa yang teringin nak jadi artis tu fikirkanlah risikonya..
Jadilah macam Lisa Surihani or beberapa artis lain yang ada back up ijazah masing2..
Kalau yang takat SPM pun boleh tapi kenalah ada pakej menarik dan bijak cari peluang sampai boleh berjaya..
Contoh terbaik ialah Siti Nurhaliza, Mawi dan Stacy (Stacy ni dah amik SPM ke belum ye..?)..

Ingin ditekankan bahawa ini hanyalah..
Sekadar pendapat peribadi saya sendiri pasal program realiti TV secara umumnya..
Anda ada pendapat lain nak di share..?
Silakan isi di pekan komen k..=)

p/s: gila tak ada idea sampai AF punya cite pun nak masuk blog..huhu~

7 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics