Followers

Sunday, March 21, 2010

Hot Balloon Event at Putrajaya~siri 1

Tahun ni tahun kedua event ni dianjurkan di Putrajaya..
Tahun lepas, memang saya tak join sebab tak berkesempatan..
Tahun ini dengan tak plan tak apa tup2 dah sampai di Putrajaya lepas Asar semalam..
Hajat nak parking dekat2 tertumpul sebab jalan sesak yang teramat.
Dengan banyak kereta berderet parking tepi2 jalan sejauh berkilometer dari tempat event, bayangkanlah betapa meriahnya Putrajaya petang tu..
Sedikit sebanyak semangat tu agak luntur jugalah.
Takkan nak parking jauh2 lepas itu menapak pula ke tempat event.
Last2 kami pergi tepi tasik mengadap ke tempat event.
Adalah nampak dari jauh beberapa belon panas ready nak berlepas
(tapi tak berlepas la..sebab dah kena ikat tali..)

Menjelang maghrib, gerak pergi Masjid Besi..
Ni first time pergi masjid ini. Tengok dari luar memang gah la kan..
Masuk2 sahaja, punyalah ramai umat Islam yang berpusu-pusu untuk ambil wudhuk.
Memang terkejut jugalah..
Sebesar-besar tempat wudhuk yang ada tu kena beraturuntuk ambil whuduk..

Lepas dah berwhuduk, tibalah masa untuk pergi ke dewan solat..
Kali ni terkejut lagi..
Memang tempat solat perempuan tu open..
Memang ada dipisahkan kawasan tuk lelaki( bahagian depan) dan perempuan(bahagian belakang)..
Tapi, kat belakang tu, tetap ada sang lelaki yang lepak2 sekeluarga secara berkelompok sana sini. Mungkin nak tunggu ahli keluarga yang lain selesai solat.
Tapi, memang nampak agak kucar kacir la bila kat depan ada lelaki..
Kat belakangpun ada lelaki kan..
haaaihh..

Apa lagi, tak lamalah saya di situ..
Langsung tak sempat nak menikmati keindahan masjid.
Nasib baik saya bawa kain solat sendiri.
Kalau tidak jenuh jugalah nak tunggu orang lain habis solat.
Too crowded ok..=)

Alamak, cerita pasal Masjid pun dah panjang..
kita sambung dalam siri ke 2 pula la ye..
Lagipun gambar tak ada lagi..
Tunggu my F la upload or share kat mana2..

4 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics