Followers

Thursday, November 18, 2010

Tips Perkahwinan : Isu baju nikah!

Salam, bertemu lagi kita dalam segmen kahwin-kahwin. Kepada yang masih muda remaja dan belum mahu berkahwin, boleh juga baca untuk panduan korang nanti kan. Nak tak nak mesti satu hari nanti korang akan berkahwina juga kan. Dan kepada yang sudah berkahwinpun boleh sahaja baca. Mana tahu korang boleh bagi tips-tips ke. Jangan sesegan ok untuk luahkan di kotak komen.=)
Beberapa hari lepas berlakulah conversation dengan si dia. Erm, dek kerana kitorang dah beli kain untuk buat baju nikah so kenalah tempah kan. So..so.. kenalah ada design. Dan dia kata dah nak tempah bulan 12 nanti. OMG, tak fikir langsung pasal design-design ni kan. Macam my sis dulu dia nikah pakai baju yang disewa sahaja. So, pilih sahaja baju yang disediakan wedding planner dia lepas itu settle!.
Tiba-tiba datanglah penyelamat. Tetap  my sis itu juga yang tolong. Dia tolong guide orang yang tak reti langsung design macam ku ini macam mana nak design baju nikah. Kami just check baju nikah yang orang sekarang selalu pakai. Apaa lagi. Internet di hujung jari kan maka kliklah blog wedding planner dan juga wedding photographer untuk tengok design.
Mula-mula nak buat design kurung moden sahaja. Ada dua design kain. Satu yang jenis kembang di bawah dan satu lagi jenis kipas di belakang.
DSCN7571
  bila transform into reality jadi macam di bawah ini.
BJ-505
contoh baju + kain kembang di bawah petik from SINI
http://kurungpahang.files.wordpress.com/2008/04/baju-pengantin.jpg?w=291&h=300
contoh baju + kain ada kipas belakang petik dari google
Tapi bila tengok satu lagi blog ada pula design ala-ala jubah labuh. Macam cun juga kalau pakai time nikah.
DSCN7570  bila transform into reality jadi macam di bawah ini.
http://fea-elisa.com/wp-content/gallery/baju-ogos-2009/fe178.jpg
contoh yang design ala-ala jubah (err..kena longgar sikit kot). cunn tak? petik dari google je.
Hasil brainstorming memang dapat 2 jenis ini sahajalah. Korang ada idea lain kah?

15 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics