Followers

Tuesday, November 9, 2010

Mosquito Killer Solution : Yang dicari-cari sudah jumpa!

Jumaat baru ini saya telah ikut my BIL and kakak pergi jualan gudang yang tak berapa jauh lokasinya dari rumah kami. Saya telah disogok dengan kertas iklan yang menyenaraikan branded kettle dengan harga RM19. Murah betul tu bai. Rugi kot kalau tak beli.

Tapi sampai sahaja di sana kira-kira 30 minit selepas pembukaan, sayapun terujalah untuk serbu bahagian kettle. Tengok-tengok kettle harga RM29 sahaja ada. Cett, saya tertipu. Bila tanya pada tuan kedai, dia kata kettle RM19 dah habis. Hang ingat ku nak percaya ke? Haktuih!. Strategi dia memang berjaya buat saya pergi serbu jualan gudang itu tapi tak berjaya buat saya beli kettle. Haha..padan muka siapa suruh menipu kan. Takkanlah baru 30 minit buka kettle sudah habis kot. Agak-agak korang nak percaya ke tidak? Sudahlah langsung tak ada tanda yang kettle RM19 itu didisplay/jual.

So, apa kena mengena pula tajuk di atas dengan cerita kettle ini kan? Ok, ada kena mengena sebab lepas sahaja saya kena tipu, saya memang nak gerak balik dah tapi mata ini tiba-tiba tertarik nak tengok satu produk ini. Rupa dia macam lampu gasolin zaman dolu-dolu kala tapi lebih cute lah. Rupanya bukan lampu biasa sebab ia berfungsi untuk memerangkap dan membunuh nyamuk.

Mekanisme dia memang susah nak diterangkan tapi cahaya yang dihasilkan mampu untuk attract nyamuk dan bila nyamuk tu masuk ke dalam lampu itu, dia akan ditarik oleh kipas yang sedang berputar di bahagian dasar lampu seterusnya terperangkap dan last sekali akan mati kekeringan. Syaratnya ruang itu kena digelapkan. Off kan lampu dahulu baru boleh pasang alat ini.

DSC01925

Abaikan tangan tuan tanah yang terselit di kanan gambar itu.


Alat ini harganya RM35 ringgit. Huh, walaupun mahal tapi ku tetap nak beli. Argghh..dalam tak nak beli sebab tertipu akhirnya ku invest juga RM35 ke kocek penipu itu. hoh! So, sayapun cubalah memasangnya 1 malam. Hasilnya memang menakjubkan sebab tak ada nyamukpun ganggu tidur saya malam itu dan bila check esokannya ada 2 ekor nyamuk sudah mati kekeringan dalam alat itu. Wow, teruja sangat.
Nak bukti ke? Ok, ok nanti saya upload ok.
haha~
DSC01926
nampak tak ada lampu tu? warna purple tu dan menurut manual ia adalah ultra ungu.

DSC01927



nampak macam ada benda bulat di tengah-tengah lubang cahaya itu? ha, itulah kipas yang berpusing yang menarik nyamuk jatuh ke dasar alat itu.






Comelkan benda alah ini. Tapi bukti tangkapan 2 ekornya telahpun dilupuskan. So, esok-esok kalau ada saya reveal ok. Menarik tak alat ini? Ada warranty 3 bulan. Ok lah daripada tak ada langsung kan. =)

18 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics