Followers

Tuesday, November 2, 2010

Tips Perkahwinan : Pilihan Kerusi Pelamin!

Bila dah dekat hujung tahun ini mesti kad jemputan perkahwinan mencurah-curah masuk ke peti pos kan. Tak pun FB korang senua akan meriah dengan jemputan. Rasa-rasanya bermula bulan 10 lagi jadual hujung minggu saya penuh untuk memenuhi jemputan kawan-kawan. Walaupun saya lambat lagi nak kahwin tapi mulai sekarang dah kena mula fikir pasal preparation. Dan satu perkara memang saya dah settle kan awal-awal iaitu mekap untuk nikah dan sanding, pelamin, pakaian untuk sanding, deco bilik pengantin dan semua itu saya dapatkan dalam 1 pakej sahaja. Iaitu pakej Zaifie Zainal. Oleh kerana puas hati dengan dia masa wedding kakak saya awal tahun ini, sayapun tanpa segan silu cepat-cepat book dia. Alhamdulillah, berjaya juga dapat. hehe~

So, tadi saya godek-godeklah dia punya website. Konon-konon nak cari jenis-jenis kerusi pelamin yang dia ada. Banyak jenis tu.

Ini jenis kerusi besar gedabak. Yang tinggi melangit. Ada kaler hitam (macam di atas) dan juga putih. Orang panggil ‘kerusi Mawi’ sebab dia pioneer pakai kerusi jenis ini.

Ini pula jenis simple bentuk 4 segi semata , Kerusinya rendah dan tak ada tempat sandar.

Yang ini simpla juga tapi ada tempat letak tangan di kiri dan kanan kerusi. Tempat letak tangan tu sesuwai untuk buat tempat duduk bila sesi bergambar. Pun tak ada tempat bersandar.

Yang ini kusuka juga. Macam kerusi yang first tu tapi dia gabung kerusi lelaki dan perempuan.

Ini pula kerusi macam yang selalu jumpa di majlis kahwin. hehe~ No comment.

2 kerusi ini pula daripada ukiran besi. Dan diletakkan bantal sebagai tempat duduk. Tapi bila sandar tak comfy la kan. Duduk di pelamin kena tegakkan badan sahajalah.

Ini sempoi sangat. Rasanya sesuai untuk pelamin pertunangan. Kerusi baldu hitam berkaki pendek. hehe.

Ini kerusi pelamin paling sempoi punya. Dah tak boleh digelarkan kerusi dah sebab tak ada bentuk kerusi langsung. Hanya bantal alas duduk sahaja.hehe~

Ini pula macam ala-ala sofa. Tapi nice jugalah. Jarang jumpa di majlis kahwin pakai kerusi macam ini.

Yang last ini kerusi baru. Style kepak. Saya heart sama ini kerusi. So, tunggulah bulan 6 tahun depan. Dapatlah merasa duduk atas kerusi ini.hehe~

Korang yang duk area KL-Selangor yang dah nak kahwin tu ada ke yang masih mencari-cari wedding planner untuk majlis korang? Kalau berminat nak dapatkan khidmat wedding plan daripada Zaifie Zainal ni bolehlah terus klik ke Zaifie Zainal blog ataupun like Zaifie Zainal FB.Memang highly recommanded la.

Bukan setakat pelamin sahaja. Malam mekap, baju pengantin, hiasan bilik pengantin dan pintu gerbang (arch) ada kuga. Dia punya pejabat di Bandar Tun Hussein Onn sahaja.

p/s : Ramai sudah kawan-kawan saya dan kakak saya yang gunakan khidmat Zaifie Zainal ini. Terbaik ohh!


Korang, dah vote saya ke belum Nak vote kena pergi SINI dan tinggalkan komen. Kalau tak, undian tak valid maa~ Masih sempat lagi nak ngundi sampai 05/Nov/2010. Jomm!!


15 comments:

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics