Followers

Sunday, August 1, 2010

Journey to Pantai Timur~ Perjalanan bermula

Sabtu lepas, saya sekeluarga ada satu misi ke Pantai Timur.
Maklumlah sekarang ini musim buah menjadi-jadi di sana lagi-lagi di sekitar kampung saya.
Kami sampai di sanapun sebab ayah telah terlajak berjanji dengan atuk untuk balik kampung makan durian.
Adehh..terpaksalah eden cuti emergency isnin lepas.

Kami memulakan perjalanan seawal jam 9 pagi.err..kira awal ke ni?
Hanya berempat sahaja kali ini sebab kakak dengan abang ipar tak follow.
Adik pula berada di IKM.
Perjalanan lancar tanpa kesesakan sebab bukan musim cuti sekolah.
Gajipun belum masuk masa ini.
Planning ayah saya memang baik punyalah.

Entah macam mana rajin pula tangan ini untuk snap signboard jalan.
Mula-mula di persimpangan Lancang.
Oooo..sini bukan simpang yang kami cari.
Next!
Mula-mula ayah nak singgah RNR Temerloh.
Tapi tak jadi.

Tiba pula di persimpangan Chenor.
Ohhh..kami bukan nak pergi melawat kampung Datuk Siti Norhaliza di Kg. Awah.
Kalau pergi melawatpun bukan adapun beliau di sana kan.
Jadi, kamipun meneruskan perjalanan yag masih panjang.

Bila perut dah agak-agak berkeroncong, ayahpun decide nak berhenti rehat sambil makan bekalan nasi goreng yang dia sendiri masak.
Errr..kenapa saya tak masak?
Sebab saya busy mengadap blog pagi itu. (apalah nak jadi dengan anak dara dia seorang ini?)
Blog kena update untuk bekalan 3 hari.
Haruslah mengadap PC pagi-pagi.


Tapi, kami tak berhenti di Temerloh. Cuba teka kami berhenti di mana?
Teka teki ini tak ada hadiah ye. Harap maklum.

4 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics