Followers

Friday, August 27, 2010

KGPA : Makanan sampai penuh meja berbuka di sana..

KGPA memang best tempat berbukanya.
Sebelum ini saya tak tunjuk bukti.
Hari ni saya nak cerita sikit pengalaman berbuka puasa di KGPA ini.

Tempat ini dicadangkan leh rakan sekerja.
Mungkin dia pernah makan di sana kan.
Kalau ikut planning seramai 20 orang dah setuju nak join makan.
So, bila booking dapat la 2 meja.

Kami gerak lepas lepak2 + solat Asar di office.
Al maklumlah..
Bulan puasa waktu office habis pukul 4.45
Kalau nak balik dahulu memang tak berbaloi untuk saya dan beberapa teman yang lain.
Dalam pukul 6.00 kamipun gerak la.
Redah kesesakan jalan.
Sampai kira-kira pukul 6.30 ..
Awal sangat ini. Lagi satu jam mahu tunggu.
Planning nak jalan-jalan cari pasal sekitar KGPA itu terbatal sudah sebab hujan turun dengan lebatnya.
hoho~

Sampai-sampai sahaja haruslah keluarkan gadget penting untuk snap2 gambar kenangan.
Meja yang merupakan ala2 'batu tanda' perasmian Club ini.
Tak nampaklah dengan jelaslah pula.huhu~

Masuk dalam sahaja terus buat-buat terkejut.
Waahhh...banyaknya makanan.
Ini di belah kiri saya.
Ini pula di belah kanan saya.
Itu belum termasuk lagi di belakang dinding putih itu.
Ada banyak lagi gerai-gerai yang kita boleh serbu secara berjemaah.
Sebelum apa-apa, baik cari pintu masuk.
Haa..jumpapun.
Jom masuk.
Kami punya meja.
SATO tu nama company saya ye.
Tak ada kena mengena dengan SATU atau SOTO.

Sebelum berjalan-jalan cari pasal makanan, baik bergambar dulu.
Yeay, muka excited sebab nampak macam-macam makanan di sekeliling.
Memang keliling meja kami itu penuh dengan makanan berkonsep gerai.
Ada loklok, satay, kebab, roti john, char kuey teow, ikan bakar, ayam panggang, kambing bakar, daging bakar, lala bakar, tempura, dan lain-lain (lupa daa..)
Itu baru keliling saya sahaja, belum lagi di belah depan (gambar 2nd ad 3rd) tadi.
Di situ ada nasi dengan lauk pauk siap gulai kawah yang betul2 dihidang dalam kuali besar, aneka salad, aneka air, aneka kuih, yong tau foo, anea mee/meehon goreng atau bersup, aneka buah, aneka aiskrim, ikan dan ayam goreng, teh tarik, ABC pun ada rasanya dan otak-otak.
Hasil yang berjaya kami (5 orang sahaja) ambil. Penuh meja.
Ini belum habis ambil lagi.
Ada la dalam 2,3 round lagi kami ambil sebelum masuk waktu berbuka.
Ini pula hasil yang dikutip oleh lagi 2 orang rakan semeja.
hehe~
Hanya boss kami yang tak ambil makanan.
Dia cuma ambil air sirap sahaja.
Dia kata nak tunggu lepas masuk waktu berbuka baru ambil makanan.
Mesti dia terkejut tengok betapa banyaknya makanan yang kami ambil.
Macam tak makan setahun sahaja gayanya kan.
haha~
Feveretku mesti kena ambil.
Teh tarik satu!
Memang kaw punya!
Ini pula pencuci mulut.
Tak ingat namanya tapi basically ia adalah lempeng.
Tapi rasanya ala-ala pancake gitu.
Sedap gak!
Malas nak upload banyak-banyak.
Sebab tak mahulah buat korang semua terliur berlebihan kan.
Kalau agak-agak macam nak tahu lebih lanjut, better la korang semua pergi rasa sendiri.
Kambing bakar dia memang mabeles..
Tak menyesal kalau pergi.
Biar sekali daripada tak pergi langsung kan.
Nak pergi selalu bocorlah poket kan.
haha~

19 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics