Followers

Saturday, August 14, 2010

Buka Puasa with Nuffnang Session 2010 : Jumpa Famous Amos Bloggers

Akhirnya saya dapat juga call tunang.
Itupun terjumpa public phone masa nak cari lokasi The Apartment.
Try call dan akhirnya saya jumpa juga telefon yang tak bengong.
Lepas dah borak-borak legalah sedikit hati ini.
Dia kata nak jemput saya selepas habis event nuffnang.

Hati saya jadi tenang semula.
Sebab saya dah tak perlu risau untuk balik ke Wangsa Maju nanti.
Dan saya juga dah pesan pada tunang supaya inform member yang duduk kat Wangsa Maju itu berkenaan masalah henfon saya.

Sayapun terus ke The Apartment.
Orang yang mula-mula saya jumpa ialah pasangan adik beradik Aimi dan Ihsan.
Kemudian Robb (nuffnang staff memperkenalkan diri dia kepada kami bertiga.
Dia juga memperkenalkan kami dengan Nicholas (manager), Jestina (sales), Firdauz (web designer), Rina dan Izad (programmer)..

Lama kelamaan makin ramai yang tiba..
Adalah saya snap sikit-sikit gambar blogger-blogger yang 'famous amos' macam biskut yang pernah cetuskan kontroversi hangat seMalaysia.
Tapi biskut itu memang sedap kan.. tapi mahal.. tapi sedap.
Tak apalah sebab memang yang sedap itu selalunya mahal kan.
=)

Antara yang saya sempat terjah sebelum sesi berbuka puasa bermula ialah blogger hot kita RedMummy dengan suaminya Sirman.
Siap datang dengan DSLR lagi kan. Gambar jangan lupa share ye RM.hehe~

Lagi..
Watak utama gambar ini iaitu Jard.
Satu-satunya blogger yang kenal saya dan saya kenal dia (saling kenal mengenal).
First jumpa masa di Gatsby dulu.
Di sebelah Jard yang berambut kerinting itu Firdauz merangkap web designer nuffnang.
Dialah yang bertanggungjawab pasal innit dan juga web design nuffnang.
Cantik kan website nuffnang sekarang. Ini semua 'kerja' dialah.
haha~
Yang dua orang dihujung itu sila perkenalkan nama masing-masing ye kalau jejak blog ini sebab saya kenal muka tapi tak hingat nama daa.. (sorry, memori ada sikit problem).
Kalau tak silap yang hujung sekali tu Rizal kan?
Yang ada pen special edition punya tu.haha~
Dan yang bernaju putih itu FaizalPejay..
Yang sedang berdiri tu rasanya Nicholas
(gelap la gambar ni. Muka Jard sahaja nampak terang lagi nyata)
Si jejaka ini Izad yang baru kerja 2 bulan kalau tak silap saya dengan nuffnang.
Ini pertama kali dia join event nuffnang.
Sebab itu dia nampak macam pendiam sahaja mala itu.
Rasanya macam tak dengar langsung suara dia.
Ke saya je yang tak dengar?
Di sebelah dia tu Rina staff nuffnang juga. =)
Dari kiri, Robb, AnakPerak yang dah jadi AnakSelangor sebab katanya datang dari Klang dan juga Je- Jai (suka2..)..

Dari depan membawa ke belakang, norfa (adik Sumi), aimi az dan ihsan az..
Beruntung mereka ini sebab dapat join event ini dengan adik beradik.
Kak Sumipun ada join event ini juga.

Ada seorang lagi yang tak diperkenalkan iaitu Roe atau Rohani.
Yang berbaju purple dan di sebelah kiri saya itu.
Dia inipun antara yang terawal datang.
Rupanya dia ini staff Petronas dan memang kerja di KLCC Twin Tower tu.
Dia seorang sahaja yang bagi business card. Saya ada card tapi tak bawa.
Tak terfikir pula nak bawa.huhu~


Masa ini semua orang dah mula hilang malu untuk keluarkan kamera masing-masing.
tu yang berpesta bagai.
Air dahpun dihidangkan.
Memang menggiurkan betul sirap bandung tu.
Tapi selagi belum waktu berbuka, telan air liur sahajalah kan.

10 minit sebelum waktu berbuka, Robb announce supaya pergi ambil makanan di ground floor
Kami punya tempat makan di 1st floor, jadi kena naik turun tanggalah kalau nak ambil makanan.
So, apa lagi saya, Jard dan Roe ambil makanan macam dah tak nak turun lagi dah.
Penuh satu pinggan.
haha~
(Dasar rambang mata bila tengok banyaknya makanan..)
Siapa ada ambil gambar masa di buffet area tu?
Sharing is caring kan? kok ada inform la.
Errr..mungkin terlalu asyik memilih makanan sampai langsung lupa nak snap2.

Lepas ini saya akan cerita pula pasal aktiviti berbuka dan apa pula jadi selepas itu?
wahh..macam suspen sahaja padahal tiada apa-apapun.
=)

p/s : Under progress untuk masukkan semua yang join event ni dalam bloglist.

p/s : ada ke namanya tertinggal dalam ini. Kalau ada tolong tinggal komen ye. Rasa macam semuanya dah disebut tapi bila kira macam tak cukup sahaja.

28 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics