Followers

Thursday, August 26, 2010

Bulan Puasa : Apa bezanya Milo dengan Nescafe?

Hmm..
bagi yang pernah mempraktikkan kedua-dua minuman ini di waktu sahur, tentulah tahu kan apa bezanya atara keduanya ini.
Hmm..

Hari 1 : Minum Milo.
Align Centerhttp://www.hot-screensaver.com/wp-myimages/iced-milo.jpg
milo ais...pergghhh~gambar cilok google
Selepas sahur, bersiap pergi office.
Masih segar bugar sehinggalah sampai ke office kira-kira pukul 7.00 pagi.
Masuk office. On PC. Buka Firefox.
Blogwalking 3,4 blog.
Mata dah mula kuyu.
Blogwalking 2,3 blog lagi.
Mata dah kuyu betul.
Blogwalking 1,2 blog lagi..
Mata dah terkatup.
Kepala dah landing atas meja.
Sedar-sedar dah pukul 8.10 pagi.
Ohh...mengantuknya..nak tidur lagi tapi kena kerja.
Kerja..kerja..kerja..
Tepat pukul 11.59 pagi, dah ready nak OFF Monitor PC.
12.00 pm terus lentok atas bantal tak sedar diri.
12.25 pm dah tersedar sebab lampu sudah ON. Hampeh, ada lagi 5 minit masa berharga tapi dah tak boleh lelap.
Lepas itu kerja..kerja..kerja..
Rasa tak sabar nak balik sahaja.
Kul 4.45 pm, cepat-cepat OFF PC, Terus balik.
Segalanya berjalan lancar --> prepare berbuka, berbuka, Maghrib.
Layan Berita TV3 sat.
Pukul 8.45 pm mata dah kuyu balik. Aikkk?? belum pukul 9.00 pm dah mengantuk.
Habis berita terus tidur.
Isyak? Bangun sahur 4.40 pagi baru buat.
Tarawikh? ke laut..
haiihhh~

Hari 2 : Minum Nescafe/Coffee.
http://2.bp.blogspot.com/__auPP3atFPU/Spf1N_kRc4I/AAAAAAAAAKk/LisOTxSlo58/s320/nescafe+susu.JPG
Necafe sedap..gambar cilok google je..
Selepas sahur, bersiap pergi office.
Masih segar bugar sehinggalah sampai ke office kira-kira pukul 7.00 pagi.
Masuk office. On PC. Buka Firefox.
Blogwalking 3,4 blog.
Mata segar..
Blogwalking 2,3 blog lagi.
Mata masih segar..
Blogwalking 1,2 blog lagi..
Mata tetap segar..
tak tidur sampai masuk waktu office.
Kerja.kerja..kerja..
Pukul 12.00 pm macam biasa dah prepare untuk tidur.
tapi mata masih segar tak mahu tidur.
Sudahnya layan blog sampai habis waktu rehat.
Lepas itu kerja..kerja..kerja..
Kul 1.00 pm..
Mata segar dan badanpun masih cergas.
Kul 2.00 pm..
Mata segar tapi badan dah start lemah-lemah.
Kul 3.00 pm..
mata segar tapi badan dah letih seletih-letihnya.
Rasa tak sabar nak balik sahaja.
Badan dah sandar 45 darjah ke belakang ni.
Nasib baik boss tak jeling-jeling.
Kul 4.45 pm, cepat-cepat OFF PC, Terus balik.
Segalanya berjalan lancar --> prepare berbuka, berbuka, Maghrib.
Sempat Tarawikh, layan blog sampai pukul 12.00 pagi.
Walaupun mata segar kupaksa diri untuk tidur.
tidurlah mata..tidurlah sayang.
Kul 12.30 baru lelap.
hampeh juga! Tak cukup tidur eden untuk cover hari esok.

Kesimpulannya minum apapun ada pros dan cons nya.
Tapi bagiku,
kalau esoknya kerja eloklah minum nescafe..
Kalau esoknya cuti maka eloklah minum milo..
ahaha~

p/s : ke mata segar sebab makan kurma masa sahur? kalau betul memang besar betul manfaat kurma kan. =)

Update terkini:
Hari ini berbuka makan nasi + daging goreng + rendang kerang + labu air masak kuah + ikan tenggiri goreng + sambal cili api. Air pula sirap ais. Yummy!

38 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics