Followers

Tuesday, August 31, 2010

Bulan Puasa : Jalan-jalan shopping raya? Part 1

Bila dekat-dekat raya mesti semua orang dah mula mencari barang persiapan untuk raya.
List-list yang dah dirancang mesti dipenuhi semua.
Paling-palingpun kenalah ada sepasang baju raya, kasut raya, tudung raya dan juga beberapa kuih/kerepek/biskut tunjuk kan.
Bagi yang lebih advance mulalah nak tukar langsir baru, perabot baru, bekas kuih baru, baju kena berpasang-pasang anek fesyen, kalau boleh yang dalaman pun nak yang baru juga.
Aahaha..
http://2.bp.blogspot.com/_WzLgmbPziyY/SNWJjNW-K6I/AAAAAAAAACo/wmVkkSr5YQk/s400/pandangan-dari-atas-tiang.jpg
Jalan Masjid India pun meriah beb bila hampir raya
Tapi ingatlah ye sebab raya tu tak lama.
So, fikir-fikirlah sebelum berbelanja.
Jangan sampai lepas itu dah tak cukup duit untuk makan.
Nak tunggu gaji masuk memang lambat lagilah kan.
Belanjalah ikut keperluan dan paling penting kemampuan.

Persiapan raya saya?
ermm..
Seriously, saya tak terasa nak berbelanja sangat tahun ini.
Baju raya memang tak rancang langsung untuk beli.
Kalau ada, adalah nanti.

Kasut raya pula memang ada 2,3 pasang sandal yang masih elok.
Apa yang penting selesa dipakai dan tak buat kaki lenguh.
Almaklumlah bila raya, kaki ini memang kena guna lebih.
Perut pun sama kena kerja keras.
Setelah sebulan perut berehat, menjelang raya memang kena prepare untuk macam-macam juadah.
hehe~

Langsir pula, Sabtu lepas baru sahaja hantar dobi langsir yang digunakan semasa kakak saya kahwin hujung tahun lepas.
Langsir itu jugalah bakal digunakan untuk raya kali ini.
=)

Kuih raya memang banyak saya beli.
Entah kenapa teringin nak berbelanja untuk biskut.
ehehe~
err..pasal makan-makan laju sahaja saya keluar duit.
Tadipun sempat saya pergi veli Rempeyek perisa dal.
Sebekas besar RM10.90 sahaja.
http://farm3.static.flickr.com/2107/1517825709_92a2a06156.jpg
popia simpul tu memang feveret eden. sape nak bagi?
Bagaimana pula dengan persiapan raya kawan-kawan eh?
Dah ready untuk raya?
Hati ini sudah masuk 21 Ramadhan beb.
Tak lama dah.
Pejam celik pejam celik dah raya.
Err..tadaruspun baru juzuk 9 nih.
Macam mana mahu kejar?
ohohoh~
Korang pula dah sampai mana?

p/s : Sorry, gambar pow daripada google je =)

12 comments:

Blog Pasal Shaklee lah~

Related Posts with Thumbnails

Dah menjadi sejarah~

Web Analytics